E 504 Magnesiumcarbonat
Magnesiumhydroxidcarbonat (Magnesiumhydrogencarbonat)

Beskrivelse

Forekommer i naturen som mineralet magnesit og sammen med calciumcarbonat (E 170) i mineralet dolomit.

Må bruges i

Magnesiumcarbonaterne må bruges uden mængdemæssig begrænsning i alle de fødevarer, der generelt må indeholde tilsætningsstoffer. Må også bruges i vegetabilske økologiske varer.

Funktion

Surhedsregulerende middel (base), antiklumpningsmiddel og næringsstof (magnesium).

Sundhedsmæssige forhold

Magnesiumcarbonater er i modsætning til de letopløselige carbonater (E 500 og E 501) ikke ætsende. Anvendes som medicin til at neutralisere mavesyre og spises skefuldevis uden bivirkninger. Nogle mennesker har anbefalet magnesium som forebyggelse mod hjertesygdomme, men det må stå for deres regning. De mængder man kan få af stoffet, når det er anvendt som tilsætningsstof i fødevarer, er uden sundhedsmæssig betydning, og ADI er ikke begrænset.