E 1200 Polydextrose

Beskrivelse

Et stof der fremstilles ved polymerisering af glucose (druesukker), således at dette bindes sammen i kæder, som ikke så nemt nedbrydes i mave-tarmkanalen.

Må bruges i

Polydextrose må bruges uden mængdemæssig begrænsning i alle de fødevarer, der generelt må indeholde tilsætningsstoffer.

Funktion

Sukkererstatning. Det har ingen sødende effekt, men det kan erstatte sukkerets fylde uden at give tilsvarende kalorier. Vil derfor normalt blive brugt sammen med kunstige sødestoffer.

Sundhedsmæssige forhold

Stoffet har gennemgået en lang række undersøgelser både på dyr og mennesker, uden at der har kunnet påvises andre bivirkninger end en afførende effekt ved mængder over 90 g. Stoffet vil ikke nedbrydes i kroppen sådan som stivelse gør det, men i den nedre del af tarmen vil de bakterier, som er til stede der, delvis nedbryde det til bestanddele, som kan indgå i det normale energistofskifte. Polydextrose vil således normalt kunne bidrage med ca. ¼ af den mængde kalorier som sukker giver.