Autorisationsnummer

Beskrivelse

Er det nummer, som alle levnedsmiddelproducenter skal påføre deklarationen. Nummeret viser, hvilket firma der har produceret varen. På Fødevarestyrelsens hjemmeside er der en liste over samtlige autoriserede firmaer i Danmark, så når der blot angives et autorisationsnummer på varen, kan nummeret slås op i denne liste. Autorisationsnummeret kaldes også et sundhedsmærke, og nummeret må også stemples på kød og kødprodukter samt æg. Når nummeret stemples på kød og kødprodukter, dvs. direkte på varen, må der benyttes 3 farvestoffer, nemlig Allura Red AC (E 129), Brilliant Blue FCF (E 133) og Brown HT (E 155). Til stempling af æg og dekoration af samme må der i modsætning til kød benyttes samtlige tilladte farvestoffer, jvf. Bekendtgørelse om tilsætningsstoffer til fødevarer nr. 282 af 19/04/2000. Det hyppigst anvendte er formentlig erythrosin (E 127), da det har særligt gode vedhængsegenskaber.