Tilsætningsstoffer-økologi

Gruppe

Tilladte tilsætningsstoffer til økologiske fødevarer.
E-nr NavnTilladt i vegetabilske
fødevarer
Tilladt i animalske
fødevarer
E 170 Calciumcarbonater+
E 220 Svovldioxid (kun til vin)+
E 260 Eddikesyre+
E 261 Kaliumacetat+
E 262 Natriumacetat+
E 263 Calciumacetat+
E 270 Mælkesyre+
E 290 Kuldioxid++
E 296 Æblesyre+
E 300 L-Ascorbinsyre++
E 301 Natriumascorbat+
E 302 Calciumascorbat+
E 306* Stærk tocopherolrig ekstrakt+
E 322 Lecithiner+
E 330 Citronsyre++
E 331 Natriumcitrater+
E 332 Kaliumcitrater+
E 333 Calciumcitrat++
E 334 L-vinsyre+
E 335 Natriumtartrat+
E 336 Kaliumtartrat+
E 341* Monocalcium phosphat+
E 400 Alginsyre+
E 401 Natriumalginat+
E 402 Kaliumalginat+
E 406 Agar++
E 407 Carrageenan++
E 410 Johannesbrødkernemel++
E 412 Guargummi+
E 413 Traganth+
E 414 Arabisk gummi (Akaciegummi)+
E 415 Xanthangummi+
E 416 Karayagummi+
E 440 Pectin++
E 500 Natriumcarbonat+
E 501 Kaliumcarbonat+
E 503 Ammoniumcarbonat+
E 504 Magnesiumcarbonat+
E 516 Calciumsulfat++
E 524* Natriumhydroxid+
E 938 Argon+
E 941 Nitrogen++
E 948 Oxygen++
* Disse stoffer har en snævert defineret anvendelse, mens de øvrige frit kan anvendes efter god fremstillingsmæssig praksis.
Listen for vegetabilske levnedsmidler bygger på en samordning af ønsker og krav fra en række lande, mens den danske afspejler, hvad den danske økologiske branche har været interesseret i. Den afspejler dog også, at der er behov for forskellige stoffer i de to typer produkter. Det må forventes, at når der foretages en EU-regulering af det animalske område, vil listen blive udvidet.