Tekniske hjælpestoffer-økologi

Gruppe

Ud over tilsætningsstoffer er der tilladt en række tekniske hjælpestoffer samt produkter, der må bruges som hjælpemidler ved fremstilling af økologiske vegetabilske levnedsmidler. Disse stoffer behøver ikke at være af økologisk oprindelse.


Tilladte tekniske hjælpestoffer ved fremstilling af økologiske, vegetabilske fødevarer.
E 153 Aktivt kul
E 170 Calciumcarbonat
E 290 Kuldioxid
E 500* Natriumcarbonat
E 501* Kaliumcarbonat
E 509* Calciumchlorid
E 513* Svovlsyre
E 511* Magnesiumchlorid (eller nigan)
E 516* Calciumsulfat
E 524* Natriumhydroxid
E 526 Calciumhydroxid
E 551 Siliciumdioxid
E 553b Talk(um)
E 558 Bentonit
E 559 Kaolin, Diatoméjord
E 901* Bivoks
E 903* Carnaubavoks
E 941 Nitrogen (kvælstof)
* Ethanol (alkohol)
* Tanniner
* Vegetabilske olier
Gelatine
Hasselnøddeskaller
Kasein
Perliet
Rismel
Æggehvidealbumin
Ægte Husblas
* mærkede er der særlige bestemmelser for.