Abrikosglasererede revelsben Af Food4Me

Opskrifter > Hovedretter

Forberedelse: 2 t

Bland alle ingredienserne til glasering. Læg kødet på en rist i en lille bradepande eller i et ovnfast fad med fedtlaget opad og drys med salt og peber. Fordel glaseringen på overfladen.
Hæld bouillon ved. Stil fadet i ovnen på nederste ribbe i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader og lad kødet stege i ca. 1¾ time. Skru ned for temperaturen, hvis glaseringen bliver for mørk.

Tag kødet ud af ovnen.

Si og skum skyen for fedt.

Kog og pil kartoflerne og skær dem evt. i kvarte. Dæk korenderne med kogende vand, mens kartoflerne koger. Halvér og skær kinakålen i 1 cm tynde strimler. Kom olien i en stor gryde og vend kålen heri. Tilsæt kartoflerne og skyen og kog under omrøring, til kålen netop falder sammen.
Bland korender og hasselnødder i og smag til med salt og peber.

Tilbehør
750 g små kartofler
1 dl korender eller rosiner
1 kinakål
1 spsk olie
ca. 2 dl sky fra revelsbenene
35 g hasselnøddeflager

Ingredienser

  • 1,20 kg helt revelsben
  • salt og peber
  • 4 dl bouillon
  • Glasering
  • 0,50 dl abrikosmarmelade
  • 1,50 spsk dijonsennep
  • 1,50 spsk flydende honning
  • 1 spsk hvidvinseddike

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 4.391,33 kJ
  • Protein, total 45,68 g
  • Kulhydrat, total 13,83 g
  • Fedt, total 91,40 g
  • Alkohol 0,01 g
  • Vand 281,26 g
  • A-vitamin 0,68 RE
  • β-caroten 8,38 μg
  • E-vitamin 0,35 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 1,71 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,44 mg
  • Niacin 21,19 NE
  • B6-vitamin 0,64 mg
  • Pantothensyre 1,77 mg
  • Biotin 1,74 μg
  • Folat 9,35 μg
  • B12-vitamin 2,21 μg
  • C-vitamin 0,94 mg
  • Natrium, Na 924,23 mg
  • Kalium, K 809,05 mg
  • Calcium, Ca 36,66 mg
  • Jern, Fe 2,13 mg
  • kostfibre 0,23 g
  • Sukkerarter, ialt 11,78 g
  • tilsat sukker 8,39 g
  • Cholesterol 207 mg
  • D-vitamin 2,58 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
18%
Kulhydrat
 
5%
Fedtenergi
 
77%

Karakteristika

  • Fedtenergi 77%
  • Energi 86% af ADI
  • Fedt, total 99% af ADI
  • B1-vitamin, thiamin 114% af ADI
  • Niacin 106% af ADI
  • B12-vitamin 110% af ADI