Æbleflæsk af svinebryst, kogestykke Af Food4Me

Opskrifter > Hovedretter

Forberedelse: 1 t

Drys svinebrystet med salt ½-1 døgn i forvejen eller bestil det letsaltet hos slagteren dagen i forvejen.
Skær æbler i kvarte, fjern kernehuset og skær herefter æblerne i både. Skær løg i halve og derefter i skiver. Bland æbler og løg og læg det i en lille bradepande på 24x30 cm. Stil bradepanden nederst i en kold ovn. Læg svinebrystet på risten over en anden bradepande og stil den øverst i ovnen. Tænd ovnen på 225 grader og steg skiverne i 15-30 minutter, til de er gyldne. Vend skiverne og steg dem gyldne og sprøde Tjek om løg og æbler er møre efter 30-45 minutter. Tag løg og æbler ud af ovnen, hvis de er møre. Smag æble-løgblandingen til med salt, peber og evt. 1-2 spsk fedt fra bradepanden.

Ølforslag
Refsvindinges mørke eller en lignende øl kan serveres til. Serveringstemperatur 8-10 grader.



Tips

* Ritt Bjerregaard vælger selvfølgelig økologiske produkter.
* Svinebryst af stegestykke kan også bruges.
* En lille portion æbleflæsk kan laves på en pande: Dup svinebryst i skiver tørre med køkkenrulle. Krydr kødet med salt og peber. Varm panden op ved god varme. Brun skiverne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut. Hæld evt. noget af fedtet fra. Steg løg og æbler på panden til det er mørt. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker - afhængig af æblernes sødme.
* Som variation kan æbleflæsken smages til med frisk timian.

Tilbehør
4-8 skiver rugbrød

Ingredienser

  • 600-800 g svinebryst af kogestykke i ,5 cm tykke skiver
  • salt og peber
  • 8-10 æbler, fx Belle de Boskop, Filippa, Ingrid Marie eller Priam
  • 2-3 løg

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 4.706,70 kJ
  • Protein, total 39,58 g
  • Kulhydrat, total 48,81 g
  • Fedt, total 88,72 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 446,12 g
  • A-vitamin 8,52 RE
  • β-caroten 101,51 μg
  • E-vitamin 2,59 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 1,28 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,50 mg
  • Niacin 15,13 NE
  • B6-vitamin 0,65 mg
  • Pantothensyre 1,41 mg
  • Biotin 4,07 μg
  • Folat 57,93 μg
  • B12-vitamin 1,75 μg
  • C-vitamin 39,86 mg
  • Natrium, Na 3.199,94 mg
  • Kalium, K 986,01 mg
  • Calcium, Ca 43,29 mg
  • Jern, Fe 1,39 mg
  • kostfibre 8,62 g
  • Sukkerarter, ialt 30,28 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 177,50 mg
  • D-vitamin 2,33 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
14%
Kulhydrat
 
15%
Fedtenergi
 
70%

Karakteristika

  • Fedtenergi 70%
  • Energi 92% af ADI
  • Fedt, total 96% af ADI
  • B1-vitamin, thiamin 85% af ADI
  • Niacin 76% af ADI
  • B12-vitamin 88% af ADI