Æggekage Af Food4Me

Opskrifter > Hovedretter

Forberedelse: 30 min

Dup skiverne tørre med køkkenrulle. Varm panden op ved god varme. Læg skiverne på panden og vend dem. Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt til de er gyldne og sprøde. Læg skiverne på køkkenrulle. Hæld næsten alt fedtet fra panden.

Pisk æg og mælk let sammen. Hæld æggeblandingen på panden. Løft jævnligt i æggemassen med en paletkniv, så det flydende kommer ned i bunden.

Skær tomaterne i skiver og læg dem på æggekagen, når den er halvstivnet. Drys lidt salt og peber på. Pynt æggekagen med det sprøde bacon og rigelig klippet purløg. Tag æggekagen fra varmen, inden det øverste lag æg er helt stivnet, så æggekagen ikke bliver for fast - den steger nemlig videre på panden, når den står et par minutter.

Tilbehør
4 skiver rugbrød

Ingredienser

  • 6-8 tykke skiver bacon eller letsaltet svinebryst, ca. 180 g
  • 8 æg
  • 1 dl mælk, fx letmælk
  • 2-3 tomater
  • salt og peber
  • 1 bundt purløg

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 4.952,37 kJ
  • Protein, total 72,91 g
  • Kulhydrat, total 7,84 g
  • Fedt, total 96,91 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 330,51 g
  • A-vitamin 63,61 RE
  • β-caroten 505,32 μg
  • E-vitamin 2,40 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 3,18 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,70 mg
  • Niacin 37,90 NE
  • B6-vitamin 1,14 mg
  • Pantothensyre 3,44 mg
  • Biotin 22,63 μg
  • Folat 23,99 μg
  • B12-vitamin 3,28 μg
  • C-vitamin 48,01 mg
  • Natrium, Na 5.866,98 mg
  • Kalium, K 1.437,13 mg
  • Calcium, Ca 66,98 mg
  • Jern, Fe 2,69 mg
  • kostfibre 0,82 g
  • Sukkerarter, ialt 2,20 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 303 mg
  • D-vitamin 3,35 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
25%
Kulhydrat
 
2%
Fedtenergi
 
72%

Karakteristika

  • Fedtenergi 72%
  • Energi 97% af ADI
  • Protein, total 73% af ADI
  • Fedt, total 105% af ADI
  • B1-vitamin, thiamin 212% af ADI
  • Niacin 190% af ADI
  • B6-vitamin 71% af ADI
  • B12-vitamin 164% af ADI
  • C-vitamin 64% af ADI