Appelsin kanelmarinerede svinekoteletter med spinatsalat Af Food4Me

Opskrifter > Hovedretter

Forberedelse: 30 min

Kog ½-1 dl vand med kanel, laurbærblade og sukker. Lad det køle ned. Tilsæt finthakket hvidløg og saften af en appelsin. Rids evt. 3-4 steder i fedtkanten på hver kotelet. Læg koteletterne i marinaden ½-12 timer før stegning og opbevar dem i køleskabet. Vend dem jævnligt, hvis marinaden ikke dækker koteletterne.

Kartoflerne skrælles og skæres i tern 1x1x1 cm eller tynde både. Varm olien på en pande, tilsæt kartoffeltern og vend jævnligt. Stegetid 15-20 minutter. Drys med salt og peber.

Skyl spinaten grundigt. Lad vandet dryppe helt af. Smag yoghurten til med citronsaft, fintrevet peberrod, salt og peber. Vend spinaten forsigtigt i yoghurten sammen med plukket dild.

Tag koteletterne op af marinaden. Dup dem tørre med køkkenrulle. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Krydr koteletterne med salt og peber og brun dem ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige, ca. 3 minutter på hver side. Skær fedtkanten fra koteletterne ved servering.



Tips

* Kartoflerne kan steges i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter

Tilbehør
2 skiver grovbrød, 70 g

Ingredienser

  • 2 svinekoteletter uden ben, 2 cm tykke, a 125 g
  • salt og peber
  • 0,50 spsk olie
  • Marinade
  • 0,50 stang kanel
  • 2 laurbærblade
  • 2,50 spsk sukker
  • 1 fed hvidløg
  • 1 appelsin
  • Stegte kartofler
  • 400 g kartofler, evt. bagekartofler
  • 0,50 spsk olie
  • Spinatsalat
  • 100 g renset frisk spinat
  • 2 spsk græsk yoghurt eller syrnet fløde 9%
  • ca. 0,50 tsk citronsaft
  • 1 spsk frisk peberrod
  • frisk dild

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 2.393,27 kJ
  • Protein, total 32,83 g
  • Kulhydrat, total 63,60 g
  • Fedt, total 21,79 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 366,14 g
  • A-vitamin 195,73 RE
  • β-caroten 2.295,03 μg
  • E-vitamin 2,47 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 1,18 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,50 mg
  • Niacin 18,04 NE
  • B6-vitamin 0,97 mg
  • Pantothensyre 2,05 mg
  • Biotin 3,71 μg
  • Folat 214,23 μg
  • B12-vitamin 0,92 μg
  • C-vitamin 128,56 mg
  • Natrium, Na 824,40 mg
  • Kalium, K 1.662,90 mg
  • Calcium, Ca 168,71 mg
  • Jern, Fe 6,44 mg
  • kostfibre 5,89 g
  • Sukkerarter, ialt 22,56 g
  • tilsat sukker 14,99 g
  • Cholesterol 80,71 mg
  • D-vitamin 0,75 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
23%
Kulhydrat
 
41%
Fedtenergi
 
34%

Karakteristika

  • B1-vitamin, thiamin 78% af ADI
  • Niacin 90% af ADI
  • B6-vitamin 61% af ADI
  • Folat 71% af ADI
  • C-vitamin 171% af ADI
  • Jern, Fe 72% af ADI