Armensk pizza med hakket kød Af Food4Me

Opskrifter > Hovedretter

Forberedelse: 45 min

Varm ovnen op til 200 grader.

Hak persillen, løget, peberfrugterne og hvidløget fint. Rør kød, grøntsager, hakkede tomater, tomatpuré og krydderier sammen til en ensartet masse.

Rul pizzadejen ud med bagepapiret på en bageplade. Fordel fyldet på dejen i et jævnt lag, næsten helt ud til kanten.

Stil pizzaen midt i ovnen og bag den i ca. 20 minutter.



Tips

* Hakket svinekød 10% fedt kan bruges i stedet for hakket svinekød med 6% fedt
* Server evt. en god blandet salat til pizzaen.

Ingredienser

  • Fyld
  • 300 g hakket svinekød, ca. 6% fedt
  • 1,00 lille bundt persille, gerne bredbladet
  • 1,00 løg, fx rødløg
  • 2,00 peberfrugter, fx gul og rød
  • 2,00 fed hvidløg
  • 2,50 dl flåede, hakkede tomater fra dåse
  • 2,00 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1,00 tsk stødt spidskommen
  • 1,00 knsp stødt chili
  • 1,00 tsk salt
  • 0,50 tsk peber
  • 1,00 rulle fersk pizzadej, 400 g

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 1.884,72 kJ
  • Protein, total 35,70 g
  • Kulhydrat, total 45,72 g
  • Fedt, total 15,12 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 306,08 g
  • A-vitamin 124,30 RE
  • β-caroten 1.420,53 μg
  • E-vitamin 3,18 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 1,19 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,44 mg
  • Niacin 14,61 NE
  • B6-vitamin 0,77 mg
  • Pantothensyre 1,41 mg
  • Biotin 2,61 μg
  • Folat 83,88 μg
  • B12-vitamin 1,20 μg
  • C-vitamin 137,07 mg
  • Natrium, Na 1.008,15 mg
  • Kalium, K 1.070,62 mg
  • Calcium, Ca 253,95 mg
  • Jern, Fe 4,70 mg
  • kostfibre 6,60 g
  • Sukkerarter, ialt 5,48 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 61 mg
  • D-vitamin 0,54 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
32%
Kulhydrat
 
35%
Fedtenergi
 
30%

Karakteristika

  • B1-vitamin, thiamin 79% af ADI
  • Niacin 73% af ADI
  • B12-vitamin 60% af ADI
  • C-vitamin 183% af ADI