Biksemad Af Food4Me

Opskrifter > Hovedretter

Forberedelse: 30 min

Skær kødet i små tern. Hak løgene og skær kartoflerne i skiver. Svits løgene i smørret på en stor pande, kom kartoflerne i og rist, til de er gyldne. Tilsæt kødet og varm det igennem. Smag til med salt og peber. Spejl æggene.



Tips

* En rest flæskestegssauce kan blandes i biksemaden.

Tilbehør
4 æg
100 g syltede rødbeder
engelsk sauce

Ingredienser

  • 400 g stegt kød, fx en rest svinekam eller nakkefilet uden fedt
  • 2 løg
  • 1 kg kogte kartofler
  • ca. 25 g smør eller margarine
  • salt og peber

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 1.914,67 kJ
  • Protein, total 25,44 g
  • Kulhydrat, total 49,86 g
  • Fedt, total 18,20 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 302,56 g
  • A-vitamin 50,74 RE
  • β-caroten 59,45 μg
  • E-vitamin 0,50 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,96 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,36 mg
  • Niacin 12,98 NE
  • B6-vitamin 0,93 mg
  • Pantothensyre 1,61 mg
  • Biotin 4,11 μg
  • Folat 105,74 μg
  • B12-vitamin 0,71 μg
  • C-vitamin 68,11 mg
  • Natrium, Na 462,41 mg
  • Kalium, K 1.516,11 mg
  • Calcium, Ca 36,76 mg
  • Jern, Fe 3,61 mg
  • kostfibre 4,39 g
  • Sukkerarter, ialt 4,85 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 76,75 mg
  • D-vitamin 0,67 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
23%
Kulhydrat
 
40%
Fedtenergi
 
35%

Karakteristika

  • B1-vitamin, thiamin 64% af ADI
  • Niacin 65% af ADI
  • C-vitamin 91% af ADI