Boller i karry Af Food4Me

Opskrifter > Hovedretter

Forberedelse: 45 min

Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og revet løg. Tilsæt melet. Rør herefter mælken i. Stil farsen i køleskab til den skal bruges.

Kog risene.

Hak løget fint. Svits det i smørret sammen med karry i en sauterpande eller gryde. Rør melet i og kom bouillon i under piskning. Skræl æblet, skær det i tern og kom dem i saucen. Tilsæt fløden. Krydr med salt og peber.

Form farsen til kødboller med en dessertske og kom dem i saucen. Kog dem ved svag varme under låg i ca. 12 minutter til de er gennemkogte, ryst panden af og til. Smag saucen til med salt, peber og et drys sukker.



Tips

* Kog kødbollerne i vand eller bouillon, der bagefter enten jævnes med en meljævning eller afbages til saucen.
* Tilsæt karry til farsen, hvis karrysmagen ønskes mere intens.



Opskriften er uarbejdet af Anne Skovgaard-Petersen.

Tilbehør
3 dl ris
4 spsk mangochutney

Ingredienser

  • 500 g hakket svinekød
  • 1-1,50 tsk salt
  • 0,50 tsk peber
  • 1 æg
  • 1 løg, ca. 50 g
  • 0,50-1 dl hvedemel
  • 1-1,50 dl mælk fx minimælk
  • Karrysauce
  • 1 løg
  • 30 g smør/margarine
  • 1-2 tsk karry
  • 3 spsk mel
  • 4 dl bouillon
  • 1 syrligt æble
  • 1 dl fløde 9%
  • sukker

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 1.604,48 kJ
  • Protein, total 31,44 g
  • Kulhydrat, total 26,49 g
  • Fedt, total 17,31 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 265,73 g
  • A-vitamin 86,69 RE
  • β-caroten 65,23 μg
  • E-vitamin 1,57 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 1,06 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,28 mg
  • Niacin 14,97 NE
  • B6-vitamin 0,54 mg
  • Pantothensyre 1,32 mg
  • Biotin 2,16 μg
  • Folat 31,12 μg
  • B12-vitamin 1,19 μg
  • C-vitamin 5,55 mg
  • Natrium, Na 1.049,26 mg
  • Kalium, K 693,63 mg
  • Calcium, Ca 68,20 mg
  • Jern, Fe 2,51 mg
  • kostfibre 2,36 g
  • Sukkerarter, ialt 6,15 g
  • tilsat sukker 1,00 g
  • Cholesterol 100,25 mg
  • D-vitamin 0,77 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
33%
Kulhydrat
 
26%
Fedtenergi
 
40%

Karakteristika

  • B1-vitamin, thiamin 71% af ADI
  • Niacin 75% af ADI