Forberedelse:
45 min
Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og revet løg. Tilsæt melet. Rør herefter mælken i. Stil farsen i køleskab til den skal bruges.
Kog risene.
Hak løget fint. Svits det i smørret sammen med karry i en sauterpande eller gryde. Rør melet i og kom bouillon i under piskning. Skræl æblet, skær det i tern og kom dem i saucen. Tilsæt fløden. Krydr med salt og peber.
Form farsen til kødboller med en dessertske og kom dem i saucen. Kog dem ved svag varme under låg i ca. 12 minutter til de er gennemkogte, ryst panden af og til. Smag saucen til med salt, peber og et drys sukker.
Tips
* Kog kødbollerne i vand eller bouillon, der bagefter enten jævnes med en meljævning eller afbages til saucen.
* Tilsæt karry til farsen, hvis karrysmagen ønskes mere intens.
Opskriften er uarbejdet af Anne Skovgaard-Petersen.
Tilbehør
3 dl ris
4 spsk mangochutney