Boller i selleri Af Food4Me

Opskrifter > Hovedretter

Forberedelse: 45 min

Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og revet løg. Tilsæt melet. Rør herefter mælken i.
Form farsen til kødboller med en dessertske og kog dem ved svag varme 7-8 minutter i ½ l kogende letsaltet vand under låg. Tag bollerne op med hulske og lad dem dryppe af. Gem kogevandet.

Skær sellerien i tern på ca. 1x1x1 cm. Kog dem møre i kogevandet fra kødbollerne i 8-10 minutter.

Smelt smørret i en gryde. Rør melet i og kom 5 dl kogevand i under piskning. Pisk mælk eller fløde i og lad saucen koge nogle minutter. Smag til med salt og peber. Kom kødboller og selleri i saucen og varm dem igennem.

Drys hakket persille over eller server det til.




Tips

* Jævn evt. saucen med en meljævning af mel og mælk og undlad smørret, hvis retten ønskes mere mager.

Tilbehør
4 skiver rugbrød eller 800 g-1 kg kartofler

Ingredienser

  • 500 g hakket svinekød
  • 1-1,50 tsk salt
  • 0,50 tsk peber
  • 1 æg
  • 1 løg, ca. 50 g
  • 0,50-1 dl hvedemel
  • 1-1,50 dl mælk, fx minimælk
  • 0,50-1 selleri, ca. 500 g
  • 30 g smør eller margarine
  • 4 spsk mel
  • 1 dl letmælk eller fløde 9%
  • persille

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 1.597,36 kJ
  • Protein, total 32,36 g
  • Kulhydrat, total 31,63 g
  • Fedt, total 15,27 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 241,32 g
  • A-vitamin 89,43 RE
  • β-caroten 284,10 μg
  • E-vitamin 2,04 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 1,12 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,43 mg
  • Niacin 15,66 NE
  • B6-vitamin 0,72 mg
  • Pantothensyre 1,82 mg
  • Biotin 2,10 μg
  • Folat 36,20 μg
  • B12-vitamin 1,13 μg
  • C-vitamin 26,73 mg
  • Natrium, Na 732,80 mg
  • Kalium, K 1.123,14 mg
  • Calcium, Ca 111,10 mg
  • Jern, Fe 2,80 mg
  • kostfibre 6,23 g
  • Sukkerarter, ialt 4,36 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 94,25 mg
  • D-vitamin 0,76 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
34%
Kulhydrat
 
27%
Fedtenergi
 
35%

Karakteristika

  • B1-vitamin, thiamin 74% af ADI
  • Niacin 78% af ADI