Brændende kærlighed Af Food4Me

Opskrifter > Hovedretter

Forberedelse: 30 min

Skær skrællede kartofler i mindre stykker og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og gem 1 dl. Damp kartoflerne tørre over varmen uden låg. Mos kartoflerne og rør mosen passende lind med det varme kartoffelvand og kogende mælk. Tilsæt smør og smag til med salt og peber.
Skær bacon i små tern og løgene i skiver. Rist baconternene sprøde på en stor tør pande. Tag baconen af panden og lad den dryppe af på køkkenrulle. Steg løgene gyldne og møre. Hæld evt. lidt af stegefedtet over retten.




Tips

* Brug en kartoffelstøder eller purepresser til at mose kartoflerne med.
* Ristede æbletern kan blandes med bacon og løg.

Tilbehør
100 g rødbeder

Ingredienser

  • 250-300 g røget bacon eller svinebryst, stegestykket
  • 3 store løg
  • Kartoffelmos
  • 1,25 kg melede kartofler
  • 1,50-2 dl mælk, fx minimælk
  • 25 g smør
  • salt og peber

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 2.640,39 kJ
  • Protein, total 22,78 g
  • Kulhydrat, total 63,55 g
  • Fedt, total 33,05 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 362,56 g
  • A-vitamin 52,04 RE
  • β-caroten 72,45 μg
  • E-vitamin 0,58 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,68 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,37 mg
  • Niacin 12,06 NE
  • B6-vitamin 0,93 mg
  • Pantothensyre 1,87 mg
  • Biotin 4,61 μg
  • Folat 136,34 μg
  • B12-vitamin 0,71 μg
  • C-vitamin 86,16 mg
  • Natrium, Na 441,46 mg
  • Kalium, K 1.608,28 mg
  • Calcium, Ca 44,31 mg
  • Jern, Fe 4,14 mg
  • kostfibre 5,73 g
  • Sukkerarter, ialt 6,84 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 81,75 mg
  • D-vitamin 0,87 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
15%
Kulhydrat
 
37%
Fedtenergi
 
46%

Karakteristika

  • Fedtenergi 46%
  • Niacin 60% af ADI
  • C-vitamin 115% af ADI