Brændende kærlighed a la 2004 Af Food4Me

Opskrifter > Hovedretter

Forberedelse: 1 t

Skrub kartoflerne. Hæld groft salt ½-1 cm i et ovnfast fad og læg kartofler på saltet. Bag dem i ovnen til de er møre ved 200 grader i ca. 50 minutter.

Dup baconskiverne tørre med køkkenrulle. Varm panden op ved god varme. Læg skiverne på panden og vend dem. Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt til de er gyldne og sprøde. Læg skiverne på køkkenrulle i ca. 1 minut. Knus baconen med en kniv eller i en blender/hurtighakker.

Skær løget i små tern og steg dem i 15 g smør til de er brune og møre.

Bland bacon og løg i resten af smørret. Rul smørret til en rulle i film og læg den i køleskab

Skær et snit i de møre og varme kartofler og læg en portion baconsmør i - ca. 1 teskefuld.

Ingredienser

  • 1 kg kartofler, på størrelse med et æg
  • groft salt
  • 150 g baconskiver
  • 0,50-1 løg
  • 115 g smør

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 2.165,73 kJ
  • Protein, total 11,16 g
  • Kulhydrat, total 48,10 g
  • Fedt, total 32,23 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 244,33 g
  • A-vitamin 221,05 RE
  • β-caroten 134,70 μg
  • E-vitamin 0,97 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,41 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,22 mg
  • Niacin 8,47 NE
  • B6-vitamin 0,62 mg
  • Pantothensyre 1,27 mg
  • Biotin 3,14 μg
  • Folat 97,99 μg
  • B12-vitamin 0,29 μg
  • C-vitamin 69,61 mg
  • Natrium, Na 919,23 mg
  • Kalium, K 1.186,50 mg
  • Calcium, Ca 28,89 mg
  • Jern, Fe 2,90 mg
  • kostfibre 3,96 g
  • Sukkerarter, ialt 3,86 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 88,38 mg
  • D-vitamin 0,50 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
9%
Kulhydrat
 
35%
Fedtenergi
 
55%

Karakteristika

  • Fedtenergi 55%
  • C-vitamin 93% af ADI