Durumboller Af Food4Me

Opskrifter > Bagværk

Forberedelse: 25 min

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt kærnemælk og de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx alufolie og stil dejen til hævning i køleskabet i 1 døgn.

Slå dejen igennem med en grydeske. Dyp 2 spiseskeer i varmt vand og form de 9 boller ved at sætte klumper af den bløde dej på en plade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ½ time. Bag durumbollerne midt i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist. Hvis de hænger sammen, så skil dem ad.

Bollerne kan også bages hurtigere. Brug 25 g gær og lunkent vand. Lad dejen hæve et lunt sted i 1½ time i stedet for 1 døgn.

Ingredienser

  • 10 g gær, tørret
  • 250 g kærnemælk
  • 5 g salt, havsalt
  • 300 g hvedemel
  • 300 g durummel

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 2.350,30 kJ
  • Protein, total 17,42 g
  • Kulhydrat, total 118,05 g
  • Fedt, total 2,75 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 75,98 g
  • A-vitamin 2,50 RE
  • β-caroten 1,25 μg
  • E-vitamin 0,70 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,37 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,25 mg
  • Niacin 4,38 NE
  • B6-vitamin 0,20 mg
  • Pantothensyre 1,20 mg
  • Biotin 8,73 μg
  • Folat 128,88 μg
  • B12-vitamin 0,19 μg
  • C-vitamin 0,19 mg
  • Natrium, Na 454,30 mg
  • Kalium, K 380,70 mg
  • Calcium, Ca 102,86 mg
  • Jern, Fe 2,22 mg
  • kostfibre 6,04 g
  • Sukkerarter, ialt 3,07 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 3,75 mg
  • D-vitamin 0,05 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
13%
Kulhydrat
 
81%
Fedtenergi
 
4%

Karakteristika

  • Intet specielt