Amerikanske pandekager Af Food4Me

Opskrifter > Bagværk

Forberedelse: 30 min

Pisk mel og mælk sammen med en elpisker. Pisk æg og resten af ingredienserne i. Bag pandekagerne et par minutter på hver side og spis dem med smør og ahornsirup.

Det er lettest at bage små pandekager på en lille crêpepande eller på en såkaldt spejlægspande (begge dele fås i velassorterede køkkenudstyrsforretninger). Men man kan naturligvis også bage dem som "klatter" på en almindelig pande, så bliver de bare ikke så fint runde i formen.

Ingredienser

  • 275 g hvedemel
  • 500 g letmælk
  • 75 g æg, hele, rå
  • 5 g salt, havsalt
  • 10 g bagepulver
  • 50 g smør, saltet

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 1.788,03 kJ
  • Protein, total 13,44 g
  • Kulhydrat, total 59,62 g
  • Fedt, total 15,38 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 136,50 g
  • A-vitamin 150,63 RE
  • β-caroten 61,88 μg
  • E-vitamin 0,96 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,20 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,33 mg
  • Niacin 2,95 NE
  • B6-vitamin 0,14 mg
  • Pantothensyre 1,08 mg
  • Biotin 7,74 μg
  • Folat 30,44 μg
  • B12-vitamin 1,01 μg
  • C-vitamin 1,63 mg
  • Natrium, Na 843,63 mg
  • Kalium, K 327,86 mg
  • Calcium, Ca 456,70 mg
  • Jern, Fe 1,26 mg
  • kostfibre 2,54 g
  • Sukkerarter, ialt 6,50 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 137,75 mg
  • D-vitamin 0,54 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
13%
Kulhydrat
 
54%
Fedtenergi
 
32%

Karakteristika

  • Intet specielt