Krydderurtepanerede kyllingefileter Af Food4Me

Opskrifter > Fjerkræ

Forberedelse: 45 min

Rens kyllingefileterne for eventuelle grove sener og hinder. Lad smør- & rapsolien blive gylden i en pande. Brun kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side. Drys med salt og peber og steg kødet ved jævn varme i ca. 6 min. - vend af og til. Bland imens persille og timian i en tallerken. Vend fileterne i krydderurterne og steg kødet færdigt ved jævn varme i ca. 4 min. Tag fileterne op og hold dem varme.

Gulerodssauce: Bring imens vand tilsat salt i kog i en gryde. Kom gulerødderne i og bring atter vandet i kog. Kog gulerødderne ved svag varme og under låg i ca. 2 min., til de er møre, men stadig har bid. Lad gulerødderne dryppe af i en sigte.

Rør mel og 1 spsk af vandet sammen i en skål. Tilsæt resten af vandet. Rør fløden i sammen med salt og peber og kom blandingen i gryden. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt de kogte gulerødder, varm saucen igennem og smag til.

Kog kartoflerne og server sammen med retten.

Ingredienser

  • 550 g kyllingefillet
  • 10 g rapsolie
  • 5 g salt, havsalt
  • 10 g peber, sort
  • 15 g persille, rå
  • 3 g timian, frisk
  • 1.000 g vand, drikke-, vejl. værdier
  • 10 g salt, havsalt
  • 600 g gulerod, uspec., rå
  • 20 g hvedemel
  • 150 g vand, drikke-, vejl. værdier
  • 250 g fløde 18 %
  • 5 g salt, havsalt
  • 5 g peber, sort
  • 1.000 g bagekartofler i tynde skiver

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 2.655,70 kJ
  • Protein, total 38,08 g
  • Kulhydrat, total 68,17 g
  • Fedt, total 25,07 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 770,42 g
  • A-vitamin 1.370,80 RE
  • β-caroten 14.977,03 μg
  • E-vitamin 2,62 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,27 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,39 mg
  • Niacin 20,87 NE
  • B6-vitamin 1,11 mg
  • Pantothensyre 1,61 mg
  • Biotin 7,26 μg
  • Folat 201,88 μg
  • B12-vitamin 0,58 μg
  • C-vitamin 63,56 mg
  • Natrium, Na 1.927,15 mg
  • Kalium, K 1.886,93 mg
  • Calcium, Ca 189,85 mg
  • Jern, Fe 5,53 mg
  • kostfibre 8,74 g
  • Sukkerarter, ialt 14,22 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 124,88 mg
  • D-vitamin 2,19 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
24%
Kulhydrat
 
38%
Fedtenergi
 
35%

Karakteristika

  • A-vitamin 152% af ADI
  • Niacin 104% af ADI
  • B6-vitamin 69% af ADI
  • Folat 67% af ADI
  • C-vitamin 85% af ADI
  • Jern, Fe 61% af ADI