Rødbedesalat med Feta Af Food4Me

Opskrifter > Grønsager

Forberedelse: 60 min

Skræl rødbederne og skær dem i tynde både. Kom rødbederne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg ca. 15 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra rødbederne og damp dem tørre.

Marinade: Pisk alle ingredienserne sammen i en stor skål. Vend de varme rødbeder i marinaden. Stil rødbederne tildækket i køleskabet i mindst ½ time - vend i dem af og til.

Ved serveringen: Anret de lune eller kolde rødbeder i et dybt fad. Mos Feta osten med en gaffel. Bland ost og persille. Drys blandingen over rødbederne og pynt med bredbladet persille. Server straks.

Ingredienser

  • 1.200 g rødbede, rå
  • 1.000 g vand, drikke-, vejl. værdier
  • 10 g salt, havsalt
  • 20 g honning
  • 40 g balsamico eddike
  • 15 g salt, havsalt
  • 10 g peber, sort
  • 20 g vindruekerneolie

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 934,28 kJ
  • Protein, total 5,43 g
  • Kulhydrat, total 39,98 g
  • Fedt, total 6,14 g
  • Alkohol 0,02 g
  • Vand 518,98 g
  • A-vitamin 3,25 RE
  • β-caroten 23,85 μg
  • E-vitamin 1,70 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,08 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,15 mg
  • Niacin 1,08 NE
  • B6-vitamin 0,17 mg
  • Pantothensyre 0,45 mg
  • Biotin 0 μg
  • Folat 273,25 μg
  • B12-vitamin 0 μg
  • C-vitamin 24,58 mg
  • Natrium, Na 2.250,15 mg
  • Kalium, K 1.038,93 mg
  • Calcium, Ca 129,56 mg
  • Jern, Fe 2,79 mg
  • kostfibre 7,23 g
  • Sukkerarter, ialt 30,73 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • D-vitamin 0 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
10%
Kulhydrat
 
60%
Fedtenergi
 
24%

Karakteristika

  • Folat 91% af ADI