Ostesauce Af Food4Me

Opskrifter > Osteretter

Forberedelse: 30 min

Pisk mel og mælk ud i en tykbundet gryde. Tilsæt smør. Bring saucen i kog under piskning, og kog den godt igennem. Bland ostetern i og varm saucen igennem til osten er smeltet. Smag til med salt og peber.

Tips: Server saucen til karbonader og grønne bønner eller andre af årstidens grønsager. Skal ostesaucen anvendes til ovnretter, skal der kun anvendes 2½ dl mælk til saucen.

Udviklet af: Karolines Køkken

Ingredienser

  • 30 g hvedemel
  • 350 g letmælk
  • 25 g smør, saltet
  • 2 g salt, stensalt, køkkensalt
  • 1 g peber, hvid
  • 100 g danbo, 45+

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 652,97 kJ
  • Protein, total 7,81 g
  • Kulhydrat, total 8,32 g
  • Fedt, total 10,29 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 73,22 g
  • A-vitamin 81,14 RE
  • β-caroten 45,20 μg
  • E-vitamin 0,22 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,05 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,17 mg
  • Niacin 1,85 NE
  • B6-vitamin 0,05 mg
  • Pantothensyre 0,34 mg
  • Biotin 1,39 μg
  • Folat 20,93 μg
  • B12-vitamin 0,60 μg
  • C-vitamin 0,51 mg
  • Natrium, Na 344,31 mg
  • Kalium, K 127,35 mg
  • Calcium, Ca 209,47 mg
  • Jern, Fe 0,15 mg
  • kostfibre 0,23 g
  • Sukkerarter, ialt 3,37 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 31,80 mg
  • D-vitamin 0,15 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
20%
Kulhydrat
 
21%
Fedtenergi
 
58%

Karakteristika

  • Fedtenergi 58%