Fisk i hvidvinssauce Af Food4Me

Opskrifter > Fisk

Forberedelse: 60 min

Gratinering: Ca. 15 min. ved 225°.

Smelt smørret i en tykbundet gryde og svits løgene heri. Drys melet i og rør det godt sammen med løgene. Tilsæt hvidvin og fløde, lidt efter lidt, under omrøring. Kog saucen godt igennem ved svag varme. Smag den til med salt og peber. Fold rødtungefileterne sammen på tværs og læg dem i 4 flade, ovnfaste skåle (ca. 12 cm i diameter). Hæld vinsaucen over fisken og drys med Grana. Gratiner retten midt i ovnen.

Tip: Rødtungefileter kan erstattes af afdryppede muslinger fra dåse. 1 dåse ca. 250 g.

Udviklet af: Karolines Køkken

Ingredienser

  • 25 g smør, saltet
  • 50 g løg, rå
  • 35 g hvedemel
  • 150 g hvidvin, medium
  • 150 g fløde 38 %, piskefløde
  • 1 g salt, stensalt, køkkensalt
  • 1 g peber, hvid
  • 300 g rødtunge, rå
  • 40 g grana, 32+
  • 100 g flute, fint, industrifremstillet

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 1.705,61 kJ
  • Protein, total 20,18 g
  • Kulhydrat, total 23,81 g
  • Fedt, total 23,28 g
  • Alkohol 3,71 g
  • Vand 136,70 g
  • A-vitamin 155,52 RE
  • β-caroten 99,98 μg
  • E-vitamin 0,55 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,11 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,16 mg
  • Niacin 5,58 NE
  • B6-vitamin 0,25 mg
  • Pantothensyre 0,44 mg
  • Biotin 4,52 μg
  • Folat 33,09 μg
  • B12-vitamin 0,98 μg
  • C-vitamin 0,75 mg
  • Natrium, Na 440,27 mg
  • Kalium, K 317,40 mg
  • Calcium, Ca 175,33 mg
  • Jern, Fe 1,36 mg
  • kostfibre 1,33 g
  • Sukkerarter, ialt 2,83 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 106,50 mg
  • D-vitamin 0,21 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
20%
Kulhydrat
 
22%
Fedtenergi
 
51%

Karakteristika

  • Fedtenergi 51%