Helstegt oksefilet Af Food4Me

Opskrifter > Hovedretter

Forberedelse: 40 min

Det er nemt at få den helstegte oksefilet helt rigtig, når De følger denne fremgangsmåde: Eventuelle sener fjernes og oksefileten snøres som en rullepølse, hvorefter den brunes på alle sider. - Husk, når man steger i smør, skal der kun ¾ varme til. Salt og peber drysses på, og piskefløden hældes ved. Fileten steges ca. 25 min. d.v.s. ca. 6 min. på hver side. Er fileten meget tyk, steges den 8 minutter på hver af de fire sider. Ved anretningen skæres fileten ud i forholdsvis tynde skiver, og serveres med grønne bønner og franske kartofler. Saucen kan jævnes, men det er ikke nødvendigt.

Ingredienser

  • 1.000 g oksekød, højrebsfilet, afpudset, rå
  • 75 g smør, saltet
  • 15 g salt, havsalt
  • 10 g peber, sort
  • 2,50 dl fløde 38 %, piskefløde

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 2.022,27 kJ
  • Protein, total 56,37 g
  • Kulhydrat, total 1,74 g
  • Fedt, total 28,02 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 182,37 g
  • A-vitamin 141,65 RE
  • β-caroten 70,83 μg
  • E-vitamin 0,76 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,09 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,31 mg
  • Niacin 19,93 NE
  • B6-vitamin 1,01 mg
  • Pantothensyre 2,27 mg
  • Biotin 0,00 μg
  • Folat 18,32 μg
  • B12-vitamin 2,82 μg
  • C-vitamin 0,53 mg
  • Natrium, Na 1.486,31 mg
  • Kalium, K 889,26 mg
  • Calcium, Ca 28,19 mg
  • Jern, Fe 5,34 mg
  • kostfibre 0,33 g
  • Sukkerarter, ialt 0,11 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 201,33 mg
  • D-vitamin 1,14 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
47%
Kulhydrat
 
1%
Fedtenergi
 
51%

Karakteristika

  • Fedtenergi 51%
  • Niacin 100% af ADI
  • B6-vitamin 63% af ADI
  • B12-vitamin 141% af ADI