Grønsagsterrine Af Food4Me

Opskrifter > Forretter

Forberedelse: 60 min

Kom broccolibuketterne i kogende vand tilsat salt og kog dem i ca. 3 min. Tag dem op og læg dem til afdrypning i en sigte. Kog gulerødderne i ca. 8 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte. Pisk æg og mælk sammen og tilsæt ost, løg, salt og peber. Pisk blandingen godt sammen (pisk æggemassen op, hver gang der hældes over grønsagerne). Læg halvdelen af broccolien i et jævnt lag og med hovederne den samme vej i en smurt firkantet form (ca. 1¼ liter). Hæld 1/3 af æggemassen over. Læg de kogte gulerødder ovenpå i et jævnt lag og hæld lidt af æggemassen over. Læg resten af broccolien på og slut af med resten af æggemassen. Pres grønsagerne let sammen. Bind bagepapir over formen og bag retten midt i ovnen.

Tip: Grønsagsterrinen er også velegnet kold som fx forret (12 pers.) - skær den i skiver og pynt med fx brøndkarse og gulerod. Server den med grøn dressing og brød.

Ingredienser

  • 500,00 g broccoli, rå
  • 1,00 l vand
  • 500,00 g gulerod, uspec., rå
  • 15 g salt, havsalt

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 280,83 kJ
  • Protein, total 5 g
  • Kulhydrat, total 12,42 g
  • Fedt, total 0,83 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 148,77 g
  • A-vitamin 645 RE
  • β-caroten 8.602,50 μg
  • E-vitamin 1,54 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,07 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,08 mg
  • Niacin 1,63 NE
  • B6-vitamin 0,15 mg
  • Pantothensyre 1,07 mg
  • Biotin 3,25 μg
  • Folat 251,67 μg
  • B12-vitamin 0 μg
  • C-vitamin 33,93 mg
  • Natrium, Na 903,58 mg
  • Kalium, K 538,94 mg
  • Calcium, Ca 55,90 mg
  • Jern, Fe 0,83 mg
  • kostfibre 5,08 g
  • Sukkerarter, ialt 7,17 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • D-vitamin 0 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
30%
Kulhydrat
 
44%
Fedtenergi
 
11%

Karakteristika

  • A-vitamin 72% af ADI
  • Folat 84% af ADI