Grøn risotto Af Food4Me

Opskrifter > Hovedretter

Forberedelse: 30 min

Kog risene og opløs boullionterningen i 3/4 l vand. Lad smør- & rapsolien blive varm i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at brune. Svits ris og løg i ca. 1 min. Tilsæt bouillon og salt og kog ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Vend ærter, squash, persille og 100 g af osten i retten. Varm risottoen igennem og smag til. Kom den grønne risotto i en varm skål og server straks sammen med resten af osten, kapers og oliven - som drys. Spises med flute eller groft brød.

Kilde: Karolines Køkken

Ingredienser

  • 14 g smør, saltet
  • 14 g rapsolie (lavt erucasyreindhold)
  • 320 g ris, parboiled, rå
  • 100 g løg, rå
  • 15 g salt, havsalt
  • 200 g ærter, grønne, dybfrost
  • 300 g squash, alle typer, rå
  • 100 g persille, rå
  • 75 g oliven, sorte, saltede, i olie
  • 10 g bouillon, grøntsags, koncentreret, terning
  • 100 g kapers, glas, i lage
  • 150 g pastaost, karoline

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 2.076,79 kJ
  • Protein, total 13,11 g
  • Kulhydrat, total 80,44 g
  • Fedt, total 15,19 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 193,64 g
  • A-vitamin 154,67 RE
  • β-caroten 1.723,17 μg
  • E-vitamin 1,38 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,61 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,26 mg
  • Niacin 4,16 NE
  • B6-vitamin 0,36 mg
  • Pantothensyre 1,07 mg
  • Biotin 4,23 μg
  • Folat 147,51 μg
  • B12-vitamin 0,02 μg
  • C-vitamin 93,40 mg
  • Natrium, Na 2.482,16 mg
  • Kalium, K 632,55 mg
  • Calcium, Ca 208,11 mg
  • Jern, Fe 4,05 mg
  • kostfibre 6,12 g
  • Sukkerarter, ialt 5,27 g
  • tilsat sukker 0,10 g
  • Cholesterol 7,88 mg
  • D-vitamin 0,03 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
11%
Kulhydrat
 
60%
Fedtenergi
 
27%

Karakteristika

  • C-vitamin 125% af ADI