Sardinske boller Af Food4Me

Opskrifter > Bagværk

Forberedelse: 1 min

Gæren røres ud i vandet. Salt, surmælk og durum røres grundigt ud med træske.
Hvedemelet tilsættes af to gange. Der røres til det er sejt og tungt men stadig lidt klistret.
Rør olie i og dæk skålen (der skal være dobbelt så stor som dejen) med plastfilm. Stil skålen i køleskabet og lad den stå ca.8-12 timer (det kan være fra morgen til aften eller natten over).
Læg bagepapir på en bageplade og tænd ovnen på 225°.
Rør forsigtigt i et hjørne af dejen så den falder noget sammen og hvis den er meget klistret røres mere mel i, men den skal stadig ikke kunne æltes med hænderne.
Form ca. 16 boller med 2 spiseskeer, ved at tage dej op svarende til en bolle på den ene spiseske og skubbe dejen ned på bagepapiret med den anden.
Lad bollerne efterhæve i 10-20 min. og bag dem ved 225° i 15 min. til bollerne lyder hult.

Tips til variation:

Erstat 100 g durum og 100 g hvedemel med fint speltmel
Udelad surmælken hvis du ikke har det
Udelad al durummelet, brug 100 g hvedemel mere og kom 3 dl kogte speltkerner i dejen
Byt durum ud med fint speltmel
Byt durum ud med sigtemel og
Kom 11/2 dl hakkede valnødder i, udelad durum og erstat med halvt hvedemel og halvt grahamsmel
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen

Ingredienser

  • 15 g bagegær, presset, rå
  • 600 g vand, drikke-, vejl. værdier
  • 18 g salt, stensalt, køkkensalt
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 300 g durummel
  • 450 g hvedemel
  • 14 g olivenolie

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 730,56 kJ
  • Protein, total 4,61 g
  • Kulhydrat, total 35,77 g
  • Fedt, total 1,63 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 44,12 g
  • A-vitamin 0,00 RE
  • β-caroten 0,00 μg
  • E-vitamin 0,25 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,08 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,03 mg
  • Niacin 0,91 NE
  • B6-vitamin 0,04 mg
  • Pantothensyre 0,27 mg
  • Biotin 1,45 μg
  • Folat 17,81 μg
  • B12-vitamin 0 μg
  • C-vitamin 0 mg
  • Natrium, Na 437,22 mg
  • Kalium, K 78,76 mg
  • Calcium, Ca 15,21 mg
  • Jern, Fe 0,57 mg
  • kostfibre 1,79 g
  • Sukkerarter, ialt 0,24 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 0,00 mg
  • D-vitamin 0 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
11%
Kulhydrat
 
79%
Fedtenergi
 
8%

Karakteristika

  • Intet specielt