Forberedelse:
1 min
Rist fennikelfrø på en tør hed pande i få sekunder. Stød i en morter, eller blend i kaffemølle.
Varm en gryde op og hæld lidt koldpresset jordnøddeolie/olivenolie heri. Tilsæt straks de stødte fennikelfrø, løg, chiliflager og ingefær. Sauter i 5 minutter, uden at ingredienserne tager i mod farve.
Kom kartoffelskiver og græskartern op i gryden, og hæld appelsinjuice og vand på. Krydr generøst med havsalt og friskkværnet sort peber. Småkog under låg i ca. 20 minutter eller til kartoflerne lige er møre. Grøntsagerne skal stadig sidde inde med et flot bid. Server suppen i dybe skåle med en klat creme fraiche og godt brød.
Tip
Både mængden af kartofler og græskar kan erstattes med jordskokker, skorzonerrødder,
persillerødder og pastinak. Eller brug dem alle.
Opskrift: Kille Enna