Kartoffel-appelsinsuppe Af Food4Me

Opskrifter > Grønsager

Forberedelse: 1 min

Rist fennikelfrø på en tør hed pande i få sekunder. Stød i en morter, eller blend i kaffemølle.

Varm en gryde op og hæld lidt koldpresset jordnøddeolie/olivenolie heri. Tilsæt straks de stødte fennikelfrø, løg, chiliflager og ingefær. Sauter i 5 minutter, uden at ingredienserne tager i mod farve.

Kom kartoffelskiver og græskartern op i gryden, og hæld appelsinjuice og vand på. Krydr generøst med havsalt og friskkværnet sort peber. Småkog under låg i ca. 20 minutter eller til kartoflerne lige er møre. Grøntsagerne skal stadig sidde inde med et flot bid. Server suppen i dybe skåle med en klat creme fraiche og godt brød.

Tip
Både mængden af kartofler og græskar kan erstattes med jordskokker, skorzonerrødder,
persillerødder og pastinak. Eller brug dem alle.

Opskrift: Kille Enna

Ingredienser

  • 3 g fennikel, frø
  • 20 g jordnøddeolie
  • 180 g løg, rå
  • 1 g chiliflager
  • 8 g ingefær, finthakket
  • 180 g bagekartofler i tynde skiver
  • 200 g græskarkød i små tern
  • 4 dl appelsinjuice, friskpresset med frugtkød
  • 4 dl vand
  • 0 g salt, havsalt
  • 0 g peber, sort
  • 4 spsk creme fraiche 18 %

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 480,47 kJ
  • Protein, total 2,03 g
  • Kulhydrat, total 15,54 g
  • Fedt, total 5,45 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 125,04 g
  • A-vitamin 3,50 RE
  • β-caroten 41,26 μg
  • E-vitamin 0,67 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,06 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,03 mg
  • Niacin 1,02 NE
  • B6-vitamin 0,12 mg
  • Pantothensyre 0,43 mg
  • Biotin 0,82 μg
  • Folat 50,64 μg
  • B12-vitamin 0 μg
  • C-vitamin 10,51 mg
  • Natrium, Na 6,15 mg
  • Kalium, K 395,68 mg
  • Calcium, Ca 31,67 mg
  • Jern, Fe 0,86 mg
  • kostfibre 2,21 g
  • Sukkerarter, ialt 4,51 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 0,01 mg
  • D-vitamin 0 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
7%
Kulhydrat
 
47%
Fedtenergi
 
42%

Karakteristika

  • Fedtenergi 42%