Påskebrød med sennep, timian og nødder Af Food4Me

Opskrifter > Bagværk

Forberedelse: 1 min

Dette er et godt bud på et brød, som kan laves aftenen før du skal bruge det, og som et langt stykke hen ad vejen passer sig selv.

Rør gæren ud i appelsinsaft og vand. Tilsæt de øvrige ingredienser, undtagen den sidste mængde mel.

Rør dejen sammen i en skål med håndkraft, eller ved lav hastighed på en røremaskine, til dejen har en smidig konsistens. Dette tager ca. 5
minutter.

Lad skålen stå overdækket på køkkenbordet, og lad dejen hæve natten over, eller i hvert fald 8-10 timer.

Dejen vil hæve op, blive blank og temmelig flydende, tilsæt derfor de sidste 500 gram mel og ælt til dejen igen bliver fast og smidig, og lige præcis ikke slipper røreskålen.

Vend dejen ud på et melstrøet bord, og lad den hæve tildækket ca. 2 timer.

Skær dejen ud med en kniv, i klodsede store boller, eller små brød, og vip dem direkte over på bagepapir, som du sætter ind på en plade i ovnen, som er opvarmet til 275 grader.

Lad brødene få et par minutter ved den hårde varme og sænk så varmen til 240 grader og bag videre i ca. 30 – 35 minutter, til brødene lyder hult når man banker dem på maven.
Lad dem køle på rist.

N.B.: Hvis valnødderne stikker meget ud fra brødet inden bagning, kan man med en finger skubbe dem tilbage i dejen, ellers kan nødderne få en lidt brændt smag ved den høje temperatur.
Opskrift: Morten Heiberg

Ingredienser

  • 7 g bagegær, presset, rå
  • 27 g salt, havsalt
  • 4,50 dl vand
  • 1,50 dl appelsinjuice, friskpresset med frugtkød
  • 100 g sennep, dijon
  • 400 g hvedemel
  • 50 g rugmel, groft, fuldkornsrugmel
  • 150 g valnød
  • 15 g timian, frisk
  • 500 g hvedemel

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 18.845,74 kJ
  • Protein, total 118,05 g
  • Kulhydrat, total 767,92 g
  • Fedt, total 115,13 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 197,61 g
  • A-vitamin 0,01 RE
  • β-caroten 0,18 μg
  • E-vitamin 7,29 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 2,07 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,59 mg
  • Niacin 21,50 NE
  • B6-vitamin 1,49 mg
  • Pantothensyre 6,34 mg
  • Biotin 52,80 μg
  • Folat 375,02 μg
  • B12-vitamin 0 μg
  • C-vitamin 1,53 mg
  • Natrium, Na 10.460,64 mg
  • Kalium, K 2.508,57 mg
  • Calcium, Ca 432,85 mg
  • Jern, Fe 17,80 mg
  • kostfibre 52,73 g
  • Sukkerarter, ialt 11,08 g
  • tilsat sukker 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • D-vitamin 0 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
11%
Kulhydrat
 
65%
Fedtenergi
 
23%

Karakteristika

  • Energi 369% af ADI
  • Protein, total 118% af ADI
  • Fedt, total 125% af ADI
  • E-vitamin 73% af ADI
  • B1-vitamin, thiamin 138% af ADI
  • Niacin 107% af ADI
  • B6-vitamin 93% af ADI
  • Folat 125% af ADI
  • Kalium, K 72% af ADI
  • Jern, Fe 198% af ADI