Rabarberroulade Af Food4Me

Opskrifter > Bagværk

Forberedelse: 1 min

Skyl rabarberne og skær dem i ca.1 cm store stykker. Hæld dem i en gryde med sukker. Kog rabarber med flækket vaniljestang til de er møre ca. 15 min.
Hæld kogende vand på mandlerne og smut dem. Hak dem groft og vend dem i rabarbersyltetøjet.
Tænd ovnen på 200 C.
Pisk æg og sukker stift, ca. 10 min. med en håndmikser. Kom fint revet citronskal i dejen. Drys mel og bagepulver igennem en si og vend det i dejen med en dejskraber, uden at luften går ud af skummet.
Læg bagepapir i en bradepande. Smør dejen ud på det i et jævnt lag. Sæt den i midten af ovnen og bag ca. 10 min. Læg et stykke bagepapir drysset med sukker klar og vend kagen ud på bagepapiret, så snart den er bagt. Dup bagsiden af bagepapiret med lidt vand, så slipper kagen lettere. Rul kagen let sammen og afkøl den.
Smør rabarbersyltetøjet på rouladen og rul den stramt. Lad den trække nogle timer indpakket i bagepapiret, før den skæres i skiver.

Ingredienser

  • 200 g rabarber, rå
  • 15 g vaniljestang
  • 100 g sukker, stødt melis (saccharose)
  • 50 g mandel, rå
  • 220 g æg, hele, rå
  • 100 g sukker, stødt melis (saccharose)
  • 10 g citronskal, rå
  • 60 g hvedemel
  • 0,50 tsk bagepulver
  • 2 tsk sukker, stødt melis (saccharose)

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 7.039,29 kJ
  • Protein, total 44,58 g
  • Kulhydrat, total 278,00 g
  • Fedt, total 45,78 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 365,10 g
  • A-vitamin 384,35 RE
  • β-caroten 331,40 μg
  • E-vitamin 17,16 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,40 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 1,35 mg
  • Niacin 11,73 NE
  • B6-vitamin 0,34 mg
  • Pantothensyre 4,27 mg
  • Biotin 56,34 μg
  • Folat 119 μg
  • B12-vitamin 4,40 μg
  • C-vitamin 14,65 mg
  • Natrium, Na 312,40 mg
  • Kalium, K 1.293,50 mg
  • Calcium, Ca 471,88 mg
  • Jern, Fe 8,14 mg
  • kostfibre 15,48 g
  • Sukkerarter, ialt 207,74 g
  • tilsat sukker 199,81 g
  • Cholesterol 1.205,60 mg
  • D-vitamin 3,85 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
11%
Kulhydrat
 
63%
Fedtenergi
 
24%

Karakteristika

  • Energi 138% af ADI
  • E-vitamin 172% af ADI
  • B2-vitamin, riboflavin 79% af ADI
  • B12-vitamin 220% af ADI
  • Jern, Fe 90% af ADI