Lagkage Af Food4Me

Opskrifter > Bagværk

Forberedelse: 1 min

Bagetid: Ca. ½ time ved 200°.

Smør en springform (ca. 24 cm i diameter) med smør. Pisk æg og sukker til let og luftig æggesnaps. Sigt mel og bagepulver i dejen, og vend det forsigtigt rundt. Hæld straks dejen i formen, og bag kagen nederst i ovnen. Del kagen i 3 dele, når den er kold.

Fyld og pynt: Dryp bundene med appelsinsaft. Skræl appelsinerne og skær dem i skiver eller mindre stykker. Lad dem trække lidt med sukker. Pisk fløden stiv. Bland halvdelen af flødeskummet med halvdelen af appelsinerne. Læg fyldet mellem bundene, og lad dem trække nogle timer. Pynt kagen med resten af flødeskummet og appelsinstykkerne.

Tips: Lagkagen kan også pyntes med skiver af vaniljeis og jordbær eller med andre frugter i flødeskum, fx jordbær, ferskner eller blandet frugtsalat.

Ingredienser

  • 220 g æg, hele, rå
  • 150,00 g sukker, stødt melis (saccharose)
  • 150,00 g hvedemel
  • 3,00 g bagepulver
  • 100 g appelsinjuice, konserves
  • 500,00 g appelsin, rå
  • 28,00 g sukker, stødt melis (saccharose)
  • 500,00 g fløde 38 %, piskefløde

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 1.185,54 kJ
  • Protein, total 4,37 g
  • Kulhydrat, total 29,15 g
  • Fedt, total 16,93 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 76,20 g
  • A-vitamin 145,51 RE
  • β-caroten 99,42 μg
  • E-vitamin 0,89 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,07 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,14 mg
  • Niacin 1,01 NE
  • B6-vitamin 0,05 mg
  • Pantothensyre 0,49 mg
  • Biotin 5,21 μg
  • Folat 28,79 μg
  • B12-vitamin 0,49 μg
  • C-vitamin 13,46 mg
  • Natrium, Na 63,51 mg
  • Kalium, K 147,81 mg
  • Calcium, Ca 75,35 mg
  • Jern, Fe 0,57 mg
  • kostfibre 1,21 g
  • Sukkerarter, ialt 18,83 g
  • tilsat sukker 13,68 g
  • Cholesterol 141,20 mg
  • D-vitamin 0,44 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
6%
Kulhydrat
 
40%
Fedtenergi
 
53%

Karakteristika

  • Fedtenergi 53%