Banankage Af Food4Me

Opskrifter > Bagværk

Forberedelse: 1 min

Bagetid: Ca. 55 min. ved 175°.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Smelt smørret og afkøl det lidt. Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen, skiftevis med smørret. Mos banan og vend den mosede banan i. Hæld dejen i en smurt franskbrødsform (ca. 1 liter) og bag kagen nederst i ovnen. Vend den ud på en bagerist og lad den afkøle. Fordel smeltet overtrækschokoladen på kagen.

Tip: Bananen kan erstattes af æble i små tern (ca. 1½ dl), ½ tsk kardemomme, ½ tsk revet citronskal eller med 1 tsk stærk kaffe (pulverkaffe og vand) og 50 g chokolade i små stykker. Målene svarer til 1 kage ca. 18 skiver.

Ingredienser

  • 165,00 g æg, hele, rå
  • 170,00 g sukker, stødt melis (saccharose)
  • 2,00 tsk vanillesukker
  • 125 g hvedemel
  • 1,00 tsk bagepulver
  • 100 g smør, saltet
  • 150,00 g banan, rå
  • 100 g mørk chokolade

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 643,43 kJ
  • Protein, total 2,23 g
  • Kulhydrat, total 19,96 g
  • Fedt, total 7,30 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 14,84 g
  • A-vitamin 51,28 RE
  • β-caroten 30,43 μg
  • E-vitamin 0,33 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,02 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,05 mg
  • Niacin 0,53 NE
  • B6-vitamin 0,03 mg
  • Pantothensyre 0,22 mg
  • Biotin 3,05 μg
  • Folat 6,90 μg
  • B12-vitamin 0,19 μg
  • C-vitamin 0,60 mg
  • Natrium, Na 33,77 mg
  • Kalium, K 77,12 mg
  • Calcium, Ca 9,60 mg
  • Jern, Fe 0,45 mg
  • kostfibre 0,44 g
  • Sukkerarter, ialt 13,94 g
  • tilsat sukker 12,54 g
  • Cholesterol 62,73 mg
  • D-vitamin 0,20 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
6%
Kulhydrat
 
52%
Fedtenergi
 
42%

Karakteristika

  • Fedtenergi 42%