Tunmousse Af Food4Me

Opskrifter > Forretter

Forberedelse: 1 min

Hæld tunen til afdrypning i en sigte. Kom tunen i en skål og findel den med en gaffel. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Vend Karolines Kvark, citronsaft, cayennepeber og salt i tunen. Træk husblasen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblasen med lidt af tunblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af tunblandingen under omrøring. Smag til. Hæld tunmoussen i en stor skål (ca. 1 liter). Stil tunmoussen tildækket i køleskabet i mindst 5 timer.

Ved serveringen: Anret på tallerkener den grønne salat, citronbåde og "æg" af tunmousse - form "æggene" med 2 spiseskeer dyppet i kogende vand. Pynt med brøndkarse og friskkværnet peber.

Tip: Moussen kan tilberedes og stå tildækket i køleskabet til næste dag.

Ingredienser

  • 370 g tun i vand, konserves
  • 3 g husblas
  • 3 dl karoline´s kvark 1% - fromage blanc
  • 1 tsk citronsaft, friskpresset
  • 0,25 tsk cayennepeber
  • 9 g salt, havsalt
  • 150 g salat, hovedsalat, rå
  • 150 g flute, fint, industrifremstillet
  • 0 g citron, rå

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 705,63 kJ
  • Protein, total 22,13 g
  • Kulhydrat, total 17,40 g
  • Fedt, total 1,22 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 92,92 g
  • A-vitamin 311,28 RE
  • β-caroten 432 μg
  • E-vitamin 1,14 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,10 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,10 mg
  • Niacin 13,94 NE
  • B6-vitamin 0,23 mg
  • Pantothensyre 0,30 mg
  • Biotin 2,43 μg
  • Folat 53,40 μg
  • B12-vitamin 2,07 μg
  • C-vitamin 2,70 mg
  • Natrium, Na 1.209,99 mg
  • Kalium, K 340,15 mg
  • Calcium, Ca 34,92 mg
  • Jern, Fe 1,81 mg
  • kostfibre 1,29 g
  • Sukkerarter, ialt 0,64 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 51,80 mg
  • D-vitamin 2,15 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
53%
Kulhydrat
 
39%
Fedtenergi
 
6%

Karakteristika

  • Niacin 70% af ADI
  • B12-vitamin 104% af ADI