Bagt laks med rødbeder Af Food4Me

Opskrifter > Hovedretter

Forberedelse: 45 min

Bagetid: Ca. ½ time ved 225°.

Skræl rødbeder og kartofler og skær dem i både. Vend rødbeder og kartofler sammen med smør på en plade med bagepapir og drys med salt. Bag kartofler og rødbeder midt i ovnen i ca. 15 min.

Fjern imens eventuelle ben fra laksen og skær den i 4 lige store stykker. Læg dem i et smurt ovnfast fad. Kom krydderierne på laksen og bag den på en rist over grønsagerne - de sidste 15 min. af bagetiden (ca. ½ time i alt).

Vend Hytteost, salsa og salt sammen og server det sammen med den varme laks sammen og de bagte grønsager.


Udviklet af: Karolines Køkken

Ingredienser

  • 800 g rødbede, rå
  • 600 g kartofler, uspec.
  • 25 g smør, smeltet
  • 1 tsk salt, havsalt
  • 500 g laks, filet uden skind, rå
  • 0,50 tsk herbes de provence
  • 0,50 tsk salt, havsalt
  • 0,50 tsk peber, friskkværnet, sort
  • 200 g cheasy hytteost, 1,5%
  • 1 spsk taco salsa medium
  • 0,25 tsk salt, havsalt
  • 150 g hvedebrød, fint, store

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 2.517,45 kJ
  • Protein, total 37,22 g
  • Kulhydrat, total 71,04 g
  • Fedt, total 20,78 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 391,46 g
  • A-vitamin 41,68 RE
  • β-caroten 51,63 μg
  • E-vitamin 2,16 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,35 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,26 mg
  • Niacin 12,38 NE
  • B6-vitamin 1,36 mg
  • Pantothensyre 3,48 mg
  • Biotin 7,67 μg
  • Folat 281,44 μg
  • B12-vitamin 6,98 μg
  • C-vitamin 34 mg
  • Natrium, Na 370,45 mg
  • Kalium, K 1.741,51 mg
  • Calcium, Ca 105,19 mg
  • Jern, Fe 4,10 mg
  • kostfibre 7,92 g
  • Sukkerarter, ialt 19,52 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 101,25 mg
  • D-vitamin 37,55 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
25%
Kulhydrat
 
42%
Fedtenergi
 
30%

Karakteristika

  • Niacin 62% af ADI
  • B6-vitamin 85% af ADI
  • Folat 94% af ADI
  • B12-vitamin 349% af ADI
  • D-vitamin 501% af ADI