Bagte kartofler med ost Af Food4Me

Opskrifter > Hovedretter

Forberedelse: 60 min

Bagetid: Ca. 50 min. ved 200°.
Gratinering: Ca. 10 min. ved 200°.

Kartoflerne skrælles og halveres på tværs. Anbringes med skærefladen nedad i et lille ovnfast fad (ca. 4 x 13 x 24 cm). Kartoflerne pensles med smeltet smør, drysses med salt og bages midt i ovnen til kartoflerne er bagte.

Osten skæres i tykke skiver og lægges over kartoflerne. Kartoflerne gratineres midt i ovnen, til osten er smeltet og gylden, men ikke brun. Serveres straks.

Serveres til: Kød, f.eks. oksesteg.

Udviklet af: Karolines Køkken

Ingredienser

  • 550 g kartofler, uspec.
  • 15 g smør, saltet
  • 0,50 tsk salt, havsalt
  • 200 g danbo, 30+

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 2.248,83 kJ
  • Protein, total 33,66 g
  • Kulhydrat, total 51,37 g
  • Fedt, total 22,63 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 273,42 g
  • A-vitamin 175,58 RE
  • β-caroten 123,65 μg
  • E-vitamin 0,70 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,17 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,42 mg
  • Niacin 10,62 NE
  • B6-vitamin 0,41 mg
  • Pantothensyre 1,39 mg
  • Biotin 2,79 μg
  • Folat 159,23 μg
  • B12-vitamin 1,43 μg
  • C-vitamin 42,90 mg
  • Natrium, Na 783,75 mg
  • Kalium, K 1.223,75 mg
  • Calcium, Ca 743,38 mg
  • Jern, Fe 3,04 mg
  • kostfibre 3,96 g
  • Sukkerarter, ialt 2,93 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 68,50 mg
  • D-vitamin 0,24 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
25%
Kulhydrat
 
36%
Fedtenergi
 
37%

Karakteristika

  • B12-vitamin 72% af ADI
  • Calcium, Ca 93% af ADI