Bagte æbler Af Food4Me

Opskrifter > Desserter

Forberedelse: 45 min

Bagetid: Ca. 20 min. ved 200°.

Skræl og udhul æblerne (1 æble til hver person). Rør smør, sukker og kanel sammen, og fyld det i æblerne. Pensl dem med smeltet smør. Bland rasp, sukker og mandler og rul æblerne heri. Stil dem i små, smurte ovnfaste fade. Bag æblerne midt i ovnen, og server dem varme.

Udviklet af: Karolines Køkken

Ingredienser

  • 850 g æble, dansk, råt
  • 50,00 g smør, saltet
  • 5,00 spsk sukker, stødt melis (saccharose)
  • 1,00 tsk kanel
  • 25 g smør, saltet
  • 20 g rasp
  • 1,00 spsk sukker, stødt melis (saccharose)
  • 10 g mandel, rå
  • 0,25 l fløde 38 %, piskefløde

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 738,25 kJ
  • Protein, total 1,19 g
  • Kulhydrat, total 19,45 g
  • Fedt, total 11,32 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 126,54 g
  • A-vitamin 82,70 RE
  • β-caroten 80,74 μg
  • E-vitamin 1,37 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,03 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,03 mg
  • Niacin 0,31 NE
  • B6-vitamin 0,05 mg
  • Pantothensyre 0,18 mg
  • Biotin 0,64 μg
  • Folat 7,53 μg
  • B12-vitamin 0,01 μg
  • C-vitamin 5,46 mg
  • Natrium, Na 64,92 mg
  • Kalium, K 146,22 mg
  • Calcium, Ca 36,17 mg
  • Jern, Fe 0,29 mg
  • kostfibre 3,50 g
  • Sukkerarter, ialt 11,78 g
  • tilsat sukker 0,02 g
  • Cholesterol 27,55 mg
  • D-vitamin 0,10 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
3%
Kulhydrat
 
37%
Fedtenergi
 
57%

Karakteristika

  • Fedtenergi 57%