Bananmuffins med chokolade Af Food4Me

Opskrifter > Bagværk

Forberedelse: 45 min

Pisk æg, sukker og vanillesukker hvidt og skummende. Bland hvedemel med bagepulver og kanel. Smelt smørret ved svag varme og afkøl. Rør mel og smeltet afkølet smør i æggemassen sammen med moste bananer og groft hakket chokolade.

Fordel forsigtigt dejen i 12 muffinsforme og bag ved 200° i ca. 15-20 min.

Glasur: Rør flormelis med kakaopulver og lidt vand til en glasur. Kom glasuren i en frysepose, klip et lille hul i hjørnet og dekorer kagerne.

Ingredienser

  • 110 g æg, hele, rå
  • 150 g sukker, stødt melis (saccharose)
  • 1,00 tsk vanillesukker
  • 200 g hvedemel
  • 2,00 tsk bagepulver
  • 2,00 tsk kanel
  • 125 g smør, saltet
  • 250 g banan, rå
  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g flormelis
  • 12 g cacao, pulver
  • 1,00 spsk vand, kogende

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 1.250,03 kJ
  • Protein, total 3,73 g
  • Kulhydrat, total 43,30 g
  • Fedt, total 12,48 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 26,21 g
  • A-vitamin 82,96 RE
  • β-caroten 56,08 μg
  • E-vitamin 0,52 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,05 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,06 mg
  • Niacin 0,88 NE
  • B6-vitamin 0,06 mg
  • Pantothensyre 0,31 mg
  • Biotin 4,00 μg
  • Folat 14,15 μg
  • B12-vitamin 0,19 μg
  • C-vitamin 1,49 mg
  • Natrium, Na 52,54 mg
  • Kalium, K 184,48 mg
  • Calcium, Ca 15,37 mg
  • Jern, Fe 0,79 mg
  • kostfibre 1,27 g
  • Sukkerarter, ialt 28,89 g
  • tilsat sukker 25,47 g
  • Cholesterol 73,57 mg
  • D-vitamin 0,24 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
5%
Kulhydrat
 
57%
Fedtenergi
 
37%

Karakteristika

  • Intet specielt