Forberedelse:
60 min
Bagetid: 1 time og 45 min. ved 100°.
Bagt vaniljecreme: Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med. Fordel appelsinfileterne i 6 ovnfaste forme (a ca. 1 dl). Rør æggeblommer og vaniljekorn (1 stang = ca. 4 g vaniljekorn) sammen med en dejskraber til vaniljekornene har fordelt sig i æggeblandingen. Rør forsigtigt Karoline's VanilleCreme i. Fordel cremen over appelsinfileterne og stil formene i en bradepande med 1 liter varmt vand i bunden. Bag desserten midt i ovnen. Stil de bagte vaniljecremer tildækkede i køleskabet i ca. 1 døgn.
Karamelslør: Bring sukker og vand i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt eddike. Kog ved jævn varme og uden låg i ca. 8 min. eller til blandingen er honninggul. Rør ikke i blandingen. Lav en sukkertest: Dyp en træske i koldt vand - dernæst i karamel - og igen i koldt vand. Karamellen skal "knække". Lad karamellen køle af i ca. 1½ min. Rul imens et stykke bagepapir (ca. 80 cm langt) ud på bordet. Dyp en gaffel i karamellen og træk hurtigt tynde tråde over bagepapiret. (Bliver karamellen for stiv, kan den lunes lidt.)
Ved serveringen: Sæt en bagt vaniljecreme på hver tallerken sammen med appelsinskiver og brombær. Pynt med karamelslør og citronmelisseblade.
Udviklet af: Karolines Køkken