Bagt vaniljecreme Af Food4Me

Opskrifter > Desserter

Forberedelse: 60 min

Bagetid: 1 time og 45 min. ved 100°.

Bagt vaniljecreme: Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med. Fordel appelsinfileterne i 6 ovnfaste forme (a ca. 1 dl). Rør æggeblommer og vaniljekorn (1 stang = ca. 4 g vaniljekorn) sammen med en dejskraber til vaniljekornene har fordelt sig i æggeblandingen. Rør forsigtigt Karoline's VanilleCreme i. Fordel cremen over appelsinfileterne og stil formene i en bradepande med 1 liter varmt vand i bunden. Bag desserten midt i ovnen. Stil de bagte vaniljecremer tildækkede i køleskabet i ca. 1 døgn.

Karamelslør: Bring sukker og vand i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt eddike. Kog ved jævn varme og uden låg i ca. 8 min. eller til blandingen er honninggul. Rør ikke i blandingen. Lav en sukkertest: Dyp en træske i koldt vand - dernæst i karamel - og igen i koldt vand. Karamellen skal "knække". Lad karamellen køle af i ca. 1½ min. Rul imens et stykke bagepapir (ca. 80 cm langt) ud på bordet. Dyp en gaffel i karamellen og træk hurtigt tynde tråde over bagepapiret. (Bliver karamellen for stiv, kan den lunes lidt.)
Ved serveringen: Sæt en bagt vaniljecreme på hver tallerken sammen med appelsinskiver og brombær. Pynt med karamelslør og citronmelisseblade.

Udviklet af: Karolines Køkken

Ingredienser

  • 550,00 g appelsin, rå
  • 1,00 dl æg, blomme, pasteuriseret
  • 4,00 g vaniljekorn
  • 0,50 l karoline´s vanillecreme
  • 125 g sukker, stødt melis (saccharose)
  • 0,50 dl vand
  • 1,50 tsk eddike, ufarvet, lager
  • 5,00 g citronmelisse, friske blade
  • 60 g appelsinskiver uden skræl, rå
  • 90 g brombær, rå

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 599,19 kJ
  • Protein, total 1,13 g
  • Kulhydrat, total 33,87 g
  • Fedt, total 0,77 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 101,20 g
  • A-vitamin 6,33 RE
  • β-caroten 78,82 μg
  • E-vitamin 1,39 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,07 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,03 mg
  • Niacin 0,38 NE
  • B6-vitamin 0,06 mg
  • Pantothensyre 0,22 mg
  • Biotin 0,98 μg
  • Folat 51,88 μg
  • B12-vitamin 0,00 μg
  • C-vitamin 36,48 mg
  • Natrium, Na 2,34 mg
  • Kalium, K 195,88 mg
  • Calcium, Ca 39,65 mg
  • Jern, Fe 0,24 mg
  • kostfibre 2,70 g
  • Sukkerarter, ialt 30,11 g
  • tilsat sukker 20,82 g
  • Cholesterol 0,21 mg
  • D-vitamin 0,00 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
3%
Kulhydrat
 
88%
Fedtenergi
 
5%

Karakteristika

  • Intet specielt