Bagt æblekage Af Food4Me

Opskrifter > Bagværk

Forberedelse: 60 min

Bagetid: Ca. ½ time ved 200°.

Dej: Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet, til blandingen ligner revet ost. Tilsæt florsukker, æggeblomme (1 stk. = ca. 20 g) og vand og saml hurtigt dejen. Stil den tildækket i køleskabet i ca. 30 min.

Fyld: Skræl æblerne og skær dem i kvarte. Fjern kernehuset. Smelt sukkeret i en pande ved lav varme. Rør ikke i sukkeret, før det er smeltet og lysebrunt. Tilsæt smør og rør det sammen med sukkeret. Vend æblestykkerne i karamellen til de er gyldne, og læg dem derefter i en smurt tærteform (ca. 22 cm i diameter). Hæld karamellen over æblerne og lad dem køle af. Rul dejen ud til en rund plade (ca. 26 cm i diameter), og læg den som et låg over fyldet. Skær overskydende dej fra og anvend den til pynt. Bag tærten midt i ovnen. Server den lun, pyntet med sigtet florsukker.

Pisk fløden til skum og server den til æblekagen.

Udviklet af: Karolines Køkken

Ingredienser

  • 150 g smør, koldt, saltet
  • 175 g hvedemel
  • 2,00 spsk flormelis
  • 20 g æg, blomme, rå
  • 2,00 spsk vand, koldt
  • 1,00 kg æble, syrligt, råt
  • 100 g sukker, stødt melis (saccharose)
  • 75 g smør, saltet
  • 1,00 spsk flormelis
  • 25 l fløde 38 %, piskefløde

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 2.282,71 kJ
  • Protein, total 4,14 g
  • Kulhydrat, total 58,41 g
  • Fedt, total 34,11 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 159,58 g
  • A-vitamin 273,16 RE
  • β-caroten 188,55 μg
  • E-vitamin 1,81 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,07 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,06 mg
  • Niacin 0,90 NE
  • B6-vitamin 0,08 mg
  • Pantothensyre 0,51 mg
  • Biotin 3,09 μg
  • Folat 13,53 μg
  • B12-vitamin 0,16 μg
  • C-vitamin 6,45 mg
  • Natrium, Na 143,76 mg
  • Kalium, K 212 mg
  • Calcium, Ca 50,04 mg
  • Jern, Fe 0,77 mg
  • kostfibre 4,75 g
  • Sukkerarter, ialt 30,66 g
  • tilsat sukker 16,66 g
  • Cholesterol 130,45 mg
  • D-vitamin 0,43 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
3%
Kulhydrat
 
40%
Fedtenergi
 
55%

Karakteristika

  • Fedtenergi 55%