Chokoladekage Af Food4Me

Opskrifter > Bagværk

Forberedelse: 1 min

Bagetid for kagebund: Ca. 1 time og 20 min. ved 150º.

Kagebund: Pisk æggehviderne i ca. 1 min. Tilsæt halvdelen af sukkeret og pisk i ca. 3 min. Kom resten af sukkeret i og pisk i ca. 3 min. Hak de to slags nødder fint og vend dem forsigtigt i. Anbring ringen til en springform (ca. 22 cm i diameter) på en plade med bagepapir. Fordel dejen heri og bag den midt i ovnen. Lad bunden køle af på en bagerist.

Chokoladefyld: Smelt chokoladen i en skål i vandbad. Pisk fløden stiv. Vend æggeblommer og cognac i. Rør ca. 2 dl af flødeskumsblandingen i den lune, smeltede chokolade. Vend forsigtigt den afkølede chokolade i resten af flødeskumsblandingen. Stil chokoladefyldet tildækket i køleskabet til det er let stivnet og man kan trække striber i overfladen. Anbring ringen til en springform (ca. 22 cm i diameter) på et fad. Læg kagebunden heri og fordel chokoladefyldet på bunden. Stil hurtigt kagen tildækket i fryseren. Frys kagen i mindst 3½ time.

Ved serveringen: Er kagen frosset hård kan den tøs op i køleskabet i ca. 3 timer. Pynt med overtrækschokolade og guldstøv.

Ingredienser

  • 120 g æggehvider
  • 175 g sukker, stødt melis (saccharose)
  • 50,00 g hasselnød, tørret
  • 25 g valnød
  • 200 g mørk chokolade
  • 0,50 l fløde 38 %, piskefløde
  • 60 g æg, blomme, pasteuriseret
  • 0,50 l fløde 38 %, piskefløde
  • 60 g æg, blomme, pasteuriseret
  • 50,00 g cognac
  • 75 g mørk chokolade

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 2.277,27 kJ
  • Protein, total 9,83 g
  • Kulhydrat, total 61,96 g
  • Fedt, total 26,79 g
  • Alkohol 2,67 g
  • Vand 33,95 g
  • A-vitamin 124,01 RE
  • β-caroten 43,37 μg
  • E-vitamin 2,90 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,12 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,24 mg
  • Niacin 2,31 NE
  • B6-vitamin 0,13 mg
  • Pantothensyre 1,14 mg
  • Biotin 14,34 μg
  • Folat 23,58 μg
  • B12-vitamin 0,66 μg
  • C-vitamin 0,09 mg
  • Natrium, Na 46,54 mg
  • Kalium, K 318,39 mg
  • Calcium, Ca 65,24 mg
  • Jern, Fe 2,73 mg
  • kostfibre 1,33 g
  • Sukkerarter, ialt 54,77 g
  • tilsat sukker 54,76 g
  • Cholesterol 258,70 mg
  • D-vitamin 0,80 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
7%
Kulhydrat
 
45%
Fedtenergi
 
44%

Karakteristika

  • Fedtenergi 44%