Svensk pølseret Af Food4Me

Opskrifter > Hovedretter

Forberedelse: 1 min

Kog kartoflerne. De kogte kartofler og pølserne skæres i skiver. Pil løget og hak det fint. Brun fedtstoffet let i en tykbundet gryde og svits løgene til de er klare. Tilsæt paprika og svits med. Tilsæt derefter pølserne, og dæmp varmen, mens det steger lidt. Tilsæt kartoffelskiverne, tomatpure og mælken - og bland godt. Tilsæt salt og peber. Lad retten småkoge i ca. 5 minutter. Tilsæt eventuel fløde, kog videre i 5 minutter. Smag til med salt, peber og eventuelt mere paprika. Kom
klippet purløg i og server!

Ingredienser

  • 800 g kartofler, uspec.
  • 400 g pølser, wienerpølse, frankfurterpølse
  • 55 g løg, rå
  • 2 dl skummetmælk, 0.1 % fedt
  • 70 g tomatpure, koncentreret
  • 9 g paprika
  • 10 g smør til stegning
  • 0 g salt, stensalt, køkkensalt
  • 0 g peber, sort
  • 100 g purløg, rå
  • 0,50 dl fløde 38 %, piskefløde

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 2.015,23 kJ
  • Protein, total 18,63 g
  • Kulhydrat, total 45,25 g
  • Fedt, total 26,10 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 267,03 g
  • A-vitamin 72,95 RE
  • β-caroten 724,70 μg
  • E-vitamin 1,53 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,19 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,29 mg
  • Niacin 5,81 NE
  • B6-vitamin 0,42 mg
  • Pantothensyre 1,61 mg
  • Biotin 5,39 μg
  • Folat 102,78 μg
  • B12-vitamin 0,88 μg
  • C-vitamin 43,67 mg
  • Natrium, Na 1.134,11 mg
  • Kalium, K 1.172,64 mg
  • Calcium, Ca 55,87 mg
  • Jern, Fe 4,16 mg
  • kostfibre 4,10 g
  • Sukkerarter, ialt 5,73 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 72,52 mg
  • D-vitamin 0,79 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
16%
Kulhydrat
 
35%
Fedtenergi
 
48%

Karakteristika

  • Fedtenergi 48%