Rabarbermarmelade Af Food4Me

Opskrifter > Frugt

Forberedelse: 1 min

Gør glas og låg grundigt rene ved at skolde dem. De kan derefter skylles med fx atamon - hvis man vil det. Hvis ikke skal marmeladen opbevares på i køleskabet.

Rabarberstilkene skylles grundigt og enderne skæres af. Skær stilkene i mindre stykker ca. 2-3 cm. Flæk vaniljestangen. Kom rabarberne i en gryde med vand, den flækkede vaniljestang og sukker. Lad det koge langsomt op ved svag varme. Tag gryden af varmen og lad indholdet køle lidt af. Tilsæt evt. lidt atamon. Hæld rabarbermarmeladen på de rengjorte glas og luk dem.

Tip: Til en brunch kan man servere marmeladen i små portionssyltetøjsglas.

Ingredienser

  • 500,00 g rabarber, rå
  • 20 g vaniljestang
  • 1,00 spsk vand
  • 200 g sukker, stødt melis (saccharose)

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 1.312 kJ
  • Protein, total 1,50 g
  • Kulhydrat, total 77,93 g
  • Fedt, total 0,50 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 150,90 g
  • A-vitamin 16,67 RE
  • β-caroten 196,67 μg
  • E-vitamin 0,58 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,05 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,05 mg
  • Niacin 0,80 NE
  • B6-vitamin 0,07 mg
  • Pantothensyre 0,15 mg
  • Biotin 0 μg
  • Folat 11,67 μg
  • B12-vitamin 0 μg
  • C-vitamin 21,67 mg
  • Natrium, Na 5 mg
  • Kalium, K 468 mg
  • Calcium, Ca 193,33 mg
  • Jern, Fe 0,54 mg
  • kostfibre 6,33 g
  • Sukkerarter, ialt 69,33 g
  • tilsat sukker 66,60 g
  • Cholesterol 0 mg
  • D-vitamin 0 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
2%
Kulhydrat
 
93%
Fedtenergi
 
1%

Karakteristika

  • Intet specielt