Brunsviger med mindre fedt Af Food4Me

Opskrifter > Bagværk

Forberedelse: 1 min

Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen. Dejen må godt klistre lidt. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter. Ælt dejen igen. Beklæd et ildfast fad eller bageplade ca. 40 x 25 cm med bagepapir. Tryk dejen ud i fadet eller bagepladen. Det gøres lettest, hvis der er lidt olie eller vand på hænderne.

Fyld: Bland olie og farin og fordel det på dejen. Lav samtidig små fordybninger i dejen med fingrene.

Ingredienser

  • 25 g bagegær, presset, rå
  • 0,50 dl vand
  • 2 dl skummetmælk, 0.1 % fedt
  • 3 spsk sukker, stødt melis (saccharose)
  • 0,50 tsk salt, havsalt
  • 1 spsk rapsolie
  • 400 g hvedemel
  • 0,50 dl rapsolie
  • 150 g sukker, brun farin

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 423,44 kJ
  • Protein, total 2,06 g
  • Kulhydrat, total 22,56 g
  • Fedt, total 0,33 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 3,61 g
  • A-vitamin 0 RE
  • β-caroten 0 μg
  • E-vitamin 0,10 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,04 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,02 mg
  • Niacin 0,47 NE
  • B6-vitamin 0,03 mg
  • Pantothensyre 0,14 mg
  • Biotin 1,13 μg
  • Folat 16,10 μg
  • B12-vitamin 0 μg
  • C-vitamin 0 mg
  • Natrium, Na 4,77 mg
  • Kalium, K 62,64 mg
  • Calcium, Ca 17,48 mg
  • Jern, Fe 0,49 mg
  • kostfibre 0,82 g
  • Sukkerarter, ialt 7,15 g
  • tilsat sukker 7,05 g
  • Cholesterol 0 mg
  • D-vitamin 0 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
8%
Kulhydrat
 
87%
Fedtenergi
 
3%

Karakteristika

  • Intet specielt