Basilikumsauce til pasta og rødfisk Af Food4Me

Opskrifter > Hovedretter

Forberedelse: 45 min

Læg spegeskinken, der er skåret i tynde skiver, i en tør, kold pande. Steg skinken ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og steg i ca. 6 min. Lad skinken dryppe af på fedtsugende papir. Bræk skinken i mindre stykker.

Stegt rødfisk: Skrab fiskeskindet grundigt så skællene forsvinder - så kan skindet spises. Fjern eventuelle fiskeben, skyl og tør fileterne. Skær dem i ca. 6 cm brede stykker og drys med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande. Læg fiskestykkerne i panden med skindsiden nedad. Pres fiskestykkerne flade med fx en paletkniv. Steg fisken ved jævn varme i ca. 5 min.

Skær bladselleri i 2 cm skrå stykker. Skær rødløg i både. Kom grønsager og pasta i kogende vand tilsat salt. Kog ca. 2 min. til pastaen er mør uden at være blød. Lad pasta og grønsager dryppe af i en sigte.

Basilikumsauce: Bring samtidig Mild OsteSauce i kog i en gryde. Tilsæt basilikum og skinke og smag til.

Ved serveringen: Anret pasta og grønsager på varme tallerkener sammen med lidt af saucen og den sprøde rødfisk. Server resten af saucen til.

Udviklet af: Karolines Køkken

Ingredienser

  • 25 g spegeskinke med fedtkant, røget, rå
  • 300 g rødfisk, rå
  • 0,50 tsk salt, havsalt
  • 0,25 tsk peber, friskkværnet, sort
  • 10 g smør, saltet
  • 150 g bladselleri, rå
  • 150 g rødløg
  • 250 g pasta, spinat, frisk
  • 2 l vand
  • 2 tsk salt, havsalt
  • 0,25 l karoline´s mild ostesauce
  • 1 dl basilikumblade, grofthakkede

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 1.367,90 kJ
  • Protein, total 48,56 g
  • Kulhydrat, total 81,09 g
  • Fedt, total 10,06 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 261,61 g
  • A-vitamin 21,53 RE
  • β-caroten 53,35 μg
  • E-vitamin 1,58 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,80 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,58 mg
  • Niacin 3,06 NE
  • B6-vitamin 0,40 mg
  • Pantothensyre 1,34 mg
  • Biotin 1,08 μg
  • Folat 269,65 μg
  • B12-vitamin 0,52 μg
  • C-vitamin 5,63 mg
  • Natrium, Na 568,66 mg
  • Kalium, K 882,10 mg
  • Calcium, Ca 143,94 mg
  • Jern, Fe 5,71 mg
  • kostfibre 2,66 g
  • Sukkerarter, ialt 5,41 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 91 mg
  • D-vitamin 0,12 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
32%
Kulhydrat
 
52%
Fedtenergi
 
15%

Karakteristika

  • Folat 90% af ADI
  • Jern, Fe 63% af ADI