Berberi-andebryst med appelsinsauce Af Food4Me

Opskrifter > Hovedretter

Forberedelse: 60 min

Kom appelsinstrimlerne i kogende vand og kog dem i ca. 3 min. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe godt af. Rids skindet på de 2 stykker andebryst og drys dem med peber. Varm smørret i en pande, til det er gyldent, og steg bryststykkerne med skindsiden nedad og ved svag varme i ca. 12 min. Vend dem og steg kødsiden i ca. 15 min., til bryststykkerne er gennemstegt. Tag kødet fra panden og drys med salt. Lad det hvile tildækket i ca. 10 min.

Salat: Anret icebergsalat og appelsin skåret i små stykker lagvis i en salatskål.

Appelsinsauce: Hæld 2 spsk af stegeskyen fra panden i en gryde og tilsæt appelsinsaft og piskefløde. Bring blandingen i kog og tilsæt saucejævner under omrøring. Kog saucen ved svag varme i ca. 1 min. Smag til med salt og peber.

Ved serveringen: Skær bryststykkerne, fra den spidse ende, i tynde skrå skiver og anret dem på et serveringsfad. Pynt med de kogte appelsinstrimler.

Udviklet af: Karolines Køkken

Ingredienser

  • 0,50 dl appelsinskal i tynde strimler
  • 1 dl vand
  • 150 g andebryst, kød og skind, rå
  • 0,25 tsk peber, friskkværnet, sort
  • 25 g smør, saltet
  • 0,50 tsk salt, havsalt
  • 475 g icebergsalat, rå i strimler
  • 100 g appelsin, rå
  • 2 spsk stegesky
  • 1 dl appelsinsaft, friskpresset
  • 2 dl fløde 38 %, piskefløde
  • 1 tsk saucejævner
  • 1 tsk salt, havsalt
  • 0,25 tsk peber, friskkværnet, sort
  • 1 kg aspargeskartofler, rå

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 1.794,98 kJ
  • Protein, total 10,51 g
  • Kulhydrat, total 52,47 g
  • Fedt, total 20,86 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 355,53 g
  • A-vitamin 57,67 RE
  • β-caroten 237,87 μg
  • E-vitamin 0,77 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,24 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,22 mg
  • Niacin 6,02 NE
  • B6-vitamin 0,42 mg
  • Pantothensyre 1,42 mg
  • Biotin 3,65 μg
  • Folat 225,39 μg
  • B12-vitamin 0,10 μg
  • C-vitamin 64,79 mg
  • Natrium, Na 86,86 mg
  • Kalium, K 1.356,93 mg
  • Calcium, Ca 49,48 mg
  • Jern, Fe 3,28 mg
  • kostfibre 5,39 g
  • Sukkerarter, ialt 4,67 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 42,31 mg
  • D-vitamin 0,42 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
10%
Kulhydrat
 
45%
Fedtenergi
 
43%

Karakteristika

  • Fedtenergi 43%
  • Folat 75% af ADI
  • C-vitamin 86% af ADI