Blomkålscreme med lakserogn Af Food4Me

Opskrifter > Forretter

Forberedelse: 30 min

Del blomkålen i små buketter. Kom dem i en kasserolle sammen med mælken og krydr med salt og peber. Bring i kog og tag 8 al dente kogte blomkålsbuketter op og sæt til side. Kog resten af blomkålen mør under låg. Blend blomkål og mælk og smag til med kardemomme og evt. yderligere salt og peber. Opblød imens husblassen i koldt vand, knug vandet fra og rør husblassen ud i den varme blomkålsmælk. Fordel blandingen i fire små glas eller portionsskåle og sæt dem på køl - til cremen er fast. Top med blomkålsbuketter, lakserogn og lidt purløg.

Tip: Lidt strimlet røget laks eller pillede rejer kan erstatte lakserognen.

Ingredienser

  • 250 g blomkål, dansk, rå
  • 2 dl sødmælk
  • 0 g salt, havsalt
  • 0 g peber, friskkværnet, sort
  • 0,50 tsk kardemomme, stødt
  • 4 g husblas
  • 40 g lakserogn
  • 0 g purløg, rå

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 121,22 kJ
  • Protein, total 3,41 g
  • Kulhydrat, total 2,71 g
  • Fedt, total 0,82 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 65,48 g
  • A-vitamin 2,60 RE
  • β-caroten 25,01 μg
  • E-vitamin 1,13 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,13 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,10 mg
  • Niacin 0,37 NE
  • B6-vitamin 0,08 mg
  • Pantothensyre 0,38 mg
  • Biotin 0,94 μg
  • Folat 89,71 μg
  • B12-vitamin 1,77 μg
  • C-vitamin 12,63 mg
  • Natrium, Na 229,10 mg
  • Kalium, K 182,45 mg
  • Calcium, Ca 19,70 mg
  • Jern, Fe 0,36 mg
  • kostfibre 1,50 g
  • Sukkerarter, ialt 1,18 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 31,21 mg
  • D-vitamin 0,38 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
48%
Kulhydrat
 
17%
Fedtenergi
 
25%

Karakteristika

  • B12-vitamin 89% af ADI