Blomme-rabarbertærte med creme Af Food4Me

Opskrifter > Bagværk

Forberedelse: 60 min

Bagetid: Ca. 30 min. ved 200º.

Dej: Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt sukker og sammenpisket æg og saml hurtigt dejen. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Fyld: Læg blommer i både og rabarber i små stykker i en tærteform (ca. 22 cm i diameter). Bland sukker og kartoffelmel og drys det over frugten. Rul dejen ud til en rund plade (ca. 24 cm i diameter) og læg den over frugten som et låg. Tryk kanten let - den skal slutte tæt. Pensl låget med æg og prik med en gaffel. Bag tærten midt i ovnen. Server den lun.

Creme: Pisk fløde og sukker til et let skum og vend forsigtigt syrnet fløde i. Server cremen kold til den lune tærte.

Udviklet af: Karolines Køkken

Ingredienser

  • 75 g smør, saltet
  • 125 g hvedemel
  • 50,00 g sukker, stødt melis (saccharose)
  • 30 g æg, hele, rå
  • 250 g blomme, rå
  • 250 g rabarber, rå
  • 85 g sukker, stødt melis (saccharose)
  • 1,00 spsk kartoffelmel
  • 1,00 dl fløde 38 %, piskefløde
  • 2,00 spsk sukker, stødt melis (saccharose)
  • 2,00 dl fløde 9 %, syrnet
  • 30 g æg, hele, rå, til pensling

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 1.253,67 kJ
  • Protein, total 3,86 g
  • Kulhydrat, total 45,60 g
  • Fedt, total 11,89 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 85,95 g
  • A-vitamin 103,10 RE
  • β-caroten 131,99 μg
  • E-vitamin 0,78 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,05 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,07 mg
  • Niacin 0,93 NE
  • B6-vitamin 0,04 mg
  • Pantothensyre 0,38 mg
  • Biotin 2,90 μg
  • Folat 10,40 μg
  • B12-vitamin 0,21 μg
  • C-vitamin 2,67 mg
  • Natrium, Na 61,86 mg
  • Kalium, K 224,56 mg
  • Calcium, Ca 61,55 mg
  • Jern, Fe 0,65 mg
  • kostfibre 3,02 g
  • Sukkerarter, ialt 26,41 g
  • tilsat sukker 22,48 g
  • Cholesterol 82,33 mg
  • D-vitamin 0,27 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
5%
Kulhydrat
 
58%
Fedtenergi
 
35%

Karakteristika

  • Intet specielt