Blommegrød Af Food4Me

Opskrifter > Desserter

Forberedelse: 60 min

Skær blommerne i mindre stykker. Kom blommer, vand, sukker, kanel, vaniljekorn og -stang i en lille tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under låg og kog grøden ved jævn varme i ca. 10 minutter - rør af og til. Rør en jævning af kartoffelmel og vand. Tag gryden af varmen og fjern kanel- og vaniljestang. Kom jævningen i på én gang - under omrøring. Herefter må blommegrøden ikke koge. Rør grøden godt igennem og smag
den til. Hæld grøden i en skål, drys med sukker og stil den derefter tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Server den iskolde blommegrød med mælk og drys med sukker.

Tip: I stedet for mælk kan man anvende cremefraiche.

Ingredienser

  • 0,50 kg blommer, blå
  • 2 dl vand
  • 125 g rørsukker
  • 10 g kanel, stang
  • 4 g vaniljekorn
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 1,50 spsk vand
  • 1 spsk rørsukker
  • 8 g minimælk
  • 4 spsk rørsukker

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 780,37 kJ
  • Protein, total 0,95 g
  • Kulhydrat, total 45,30 g
  • Fedt, total 0,46 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 110,44 g
  • A-vitamin 8,35 RE
  • β-caroten 104,54 μg
  • E-vitamin 0,61 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,17 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,08 mg
  • Niacin 0,43 NE
  • B6-vitamin 0,17 mg
  • Pantothensyre 0,29 mg
  • Biotin 0,04 μg
  • Folat 3,87 μg
  • B12-vitamin 0,15 μg
  • C-vitamin 3,85 mg
  • Natrium, Na 6,97 mg
  • Kalium, K 209,72 mg
  • Calcium, Ca 60,44 mg
  • Jern, Fe 1,49 mg
  • kostfibre 2,61 g
  • Sukkerarter, ialt 40,06 g
  • tilsat sukker 31,05 g
  • Cholesterol 0,06 mg
  • D-vitamin 0,03 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
2%
Kulhydrat
 
93%
Fedtenergi
 
2%

Karakteristika

  • Intet specielt