Blommetrifli med nøddedrys Af Food4Me

Opskrifter > Desserter

Forberedelse: 60 min

Bagetid: Ca. 20 min. ved 200º.

Fromage: Læg husblas i blød i ca. 10 min. Rør ymer og florsukker sammen i en skål. Træk husblasen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblasen med kirsebærlikør og hæld den i ymerblandingen under omrøring. Pisk fløden til et let skum og vend det i fromagen. Stil blandingen tildækket i køleskabet i ca. 1¼ time, eller til man kan trække striber i overfladen.

Kompot: Skær imens blommerne i kvarte og læg dem i en bradepande (ca. 18 x 25 cm). Drys blommerne med florsukker og bag dem midt i ovnen. Lad dem køle af. Gem lidt til pynt.

Nøddedrys: Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt rasp, nødder og sukker. Rist blandingen ved jævn varme og under omrøring i ca. 4 min. Hæld nøddedrysset ud på et stykke bagepapir og lad drysset køle af. Fordel kompot, nøddedrys og fromage i portionsglas eller -skåle. Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Pynt med lidt blomme ved serveringen.

Tips: Hvis man anvender optøede, frosne blommer, skal der tilsættes ca. 2 spsk florsukker mere, og bagetiden skal være ca. ½ time. Desserten kan tilberedes dagen i forvejen - brug da kun 1 blad husblas.


Udviklet af: Karolines Køkken

Ingredienser

  • 4 g husblas
  • 2 dl ymer naturel
  • 3 spsk flormelis
  • 0,50 dl kirsebærlikør
  • 1,50 dl fløde 38 %, piskefløde
  • 400 g blomme, rå
  • 50 g flormelis
  • 25 g smør, saltet
  • 50 g rasp
  • 50 g hasselnødder, hakkede
  • 3 spsk flormelis

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 1.118,97 kJ
  • Protein, total 4,60 g
  • Kulhydrat, total 36,07 g
  • Fedt, total 12,39 g
  • Alkohol 0,00 g
  • Vand 89,64 g
  • A-vitamin 30,09 RE
  • β-caroten 104,70 μg
  • E-vitamin 3,10 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,07 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,04 mg
  • Niacin 0,89 NE
  • B6-vitamin 0,08 mg
  • Pantothensyre 0,38 mg
  • Biotin 1,03 μg
  • Folat 17,08 μg
  • B12-vitamin 0,01 μg
  • C-vitamin 2,56 mg
  • Natrium, Na 86,80 mg
  • Kalium, K 243,61 mg
  • Calcium, Ca 35,66 mg
  • Jern, Fe 0,59 mg
  • kostfibre 3,49 g
  • Sukkerarter, ialt 20,77 g
  • tilsat sukker 12,51 g
  • Cholesterol 13,80 mg
  • D-vitamin 0,05 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
7%
Kulhydrat
 
50%
Fedtenergi
 
41%

Karakteristika

  • Fedtenergi 41%