Ørredmousse på salatbund Af Food4Me

Opskrifter > Forretter

Forberedelse: 60 min

Drikkevarer: Røget og fed fisk kræver
en tør og syrerig hvidvin, fx riesling fra Alsace.

Rens ørrederne for skind og ben - ca. 275 g ørredkød. Findel fiskekødet med to gafler. Rør flødeosten blød med cremefraiche. Tilsæt fiskekød, limesaft, salt og peber og rør blandingen godt sammen. Smag til. Kom ørredmoussen i en skål (ca. ¾ liter) og stil den tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.

Ved serveringen: Pluk feldsalaten i små buketter og riv hjertesalaten i grove stykker. Anret på tallerkener en bund af de 3 slags salat. Læg herpå 2 "æg" af ørredmousse - form "æggene" med 2 spiseskeer dyppet i varmt vand. Fordel kaviar og limeskiver på tallerkenerne. Rist hjertebrødet og server det til.

Genvej: Ørredmoussen kan tilberedes dagen før.

Udviklet af: Karolines Køkken

Ingredienser

  • 425 g røget ørred
  • 100 g flødeost, 70+
  • 2,00 dl creme fraiche 38 %
  • 1,00 spsk limesaft, friskpresset
  • 0,75 tsk salt, havsalt
  • 0 g peber, friskkværnet, sort
  • 25 g rucolasalat
  • 75 g feldsalat
  • 125 g hjertesalat
  • 50,00 g kaviar, ufarvet
  • 60 g lime, rå
  • 150 g hjertebrød (hvedebrød)

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 1.263,01 kJ
  • Protein, total 26,33 g
  • Kulhydrat, total 15,95 g
  • Fedt, total 15,01 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 105,98 g
  • A-vitamin 96,30 RE
  • β-caroten 517,66 μg
  • E-vitamin 1,19 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,14 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,14 mg
  • Niacin 1,00 NE
  • B6-vitamin 0,07 mg
  • Pantothensyre 0,21 mg
  • Biotin 0,87 μg
  • Folat 39,55 μg
  • B12-vitamin 1,51 μg
  • C-vitamin 8,62 mg
  • Natrium, Na 2.041,34 mg
  • Kalium, K 503,74 mg
  • Calcium, Ca 91,70 mg
  • Jern, Fe 0,75 mg
  • kostfibre 1,21 g
  • Sukkerarter, ialt 0,81 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 80,38 mg
  • D-vitamin 6,75 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
35%
Kulhydrat
 
20%
Fedtenergi
 
44%

Karakteristika

  • Fedtenergi 44%
  • B12-vitamin 75% af ADI
  • D-vitamin 90% af ADI