Ørreder med persillesmør Af Food4Me

Opskrifter > Fisk

Forberedelse: 45 min

Kogetid: Ca. ½ time ved 225°.

Ørreder: Skær hoved, hale og finner af ørrederne og skyl fiskene godt. Kom 1 tsk Lurpak med persille i hver ørred. Læg hver fisk midt på et stykke alufolie (ca. 30 x 40 cm) og drys med salt. Pak alufolien tæt om fiskene, så ingen væde trænger ud. Læg ørrederne i et ovnfast fad og kog dem midt i ovnen. Rør resten af smørret op, kom det i en skål og stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Citrondressing: Pisk citronsaft, salt og peber sammen. Pisk olien i lidt efter lidt. Pisk vandet i.

Spinatsalat: Fordel spinaten i et fad og drys med finthakket rødløg. Hæld dressing over salaten lige inden serveringen.

Tip: Retten kan også tilberedes i mikrobølgeovn: Fordel ørrederne i 2 fade (ca. 12 x 24 cm). Dæk dem med plastfilm beregnet til mikrobølgeovn - 1 fad ad gangen i mikrobølgeovnen: Ca. 3 min. ved fuld effekt.

Udviklet af: Kaolines Køkken

Ingredienser

  • 1 kg ørred, hav-, rå
  • 75 g persillesmør, saltet
  • 0,50 tsk salt, havsalt
  • 1 spsk citronsaft, friskpresset
  • 0,50 tsk salt, havsalt
  • 0 g peber, friskkværnet, sort
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk vand
  • 150 g spinat, groftrevet, rå
  • 75 g rødløg
  • 1 kg kartofler, uspec.

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 2.625,47 kJ
  • Protein, total 56,21 g
  • Kulhydrat, total 49,09 g
  • Fedt, total 23,73 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 435,76 g
  • A-vitamin 280,70 RE
  • β-caroten 1.668,25 μg
  • E-vitamin 3,24 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,35 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,53 mg
  • Niacin 20,94 NE
  • B6-vitamin 1,69 mg
  • Pantothensyre 5,98 mg
  • Biotin 1,94 μg
  • Folat 219,81 μg
  • B12-vitamin 11,89 μg
  • C-vitamin 62,95 mg
  • Natrium, Na 223,16 mg
  • Kalium, K 2.176,41 mg
  • Calcium, Ca 119,49 mg
  • Jern, Fe 5,89 mg
  • kostfibre 4,68 g
  • Sukkerarter, ialt 3,94 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 206,25 mg
  • D-vitamin 5,39 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
36%
Kulhydrat
 
29%
Fedtenergi
 
33%

Karakteristika

  • Niacin 105% af ADI
  • B6-vitamin 106% af ADI
  • Folat 73% af ADI
  • B12-vitamin 595% af ADI
  • C-vitamin 84% af ADI
  • Kalium, K 62% af ADI
  • Jern, Fe 65% af ADI
  • D-vitamin 72% af ADI