Æggekage med pølser Af Food4Me

Opskrifter > Hovedretter

Forberedelse: 30 min

Rør majsstivelse sammen med piskefløde og vand. Pisk æg (1 stk = 55 g), persille, salt og peber i. Lad smørret gyldne i en pande. Skræl kartoflerne og skær dem i 1 cm store tern. Tilsæt kartofler og løg, og steg blandingen i ca. 5 min. Skær pølserne i skiver og kom dem i og steg dem med i ca. 3 min. Hæld æggeblandingen over kartoflerne, og skub i begyndelsen forsigtigt i æggemassen. Steg æggekagen ca. 25 min. ved meget svag varme. Server den i panden.
Klip purløg og drys det over ved serveringen.

Serveres med rugbrød.

Ingredienser

  • 1 tsk majsstivelse
  • 1 dl fløde 38 %, piskefløde
  • 1 dl vand
  • 330 g æg, hele, rå
  • 3 spsk persille, hakket, rå
  • 1 tsk salt, havsalt
  • 0 g peber, friskkværnet, sort
  • 25 g smør, saltet
  • 400 g kartofler, uspec.
  • 100 g løg, hakkede 2
  • 250 g pølser, wienerpølser (bayersk pølse), kogt
  • 30 g purløg, rå
  • 240 g rugbrød, fuldkorn

Beregn til kuverter:   

Næringstofsværdier
Pr. kuvert

  • Energi 2.270,70 kJ
  • Protein, total 23,23 g
  • Kulhydrat, total 51,41 g
  • Fedt, total 28,68 g
  • Alkohol 0 g
  • Vand 235,89 g
  • A-vitamin 170,91 RE
  • β-caroten 177,46 μg
  • E-vitamin 2,06 ATE
  • B1-vitamin, thiamin 0,26 mg
  • B2-vitamin, riboflavin 0,54 mg
  • Niacin 6,84 NE
  • B6-vitamin 0,40 mg
  • Pantothensyre 2,54 mg
  • Biotin 26,14 μg
  • Folat 81,28 μg
  • B12-vitamin 2,21 μg
  • C-vitamin 19,19 mg
  • Natrium, Na 1.149,20 mg
  • Kalium, K 801,02 mg
  • Calcium, Ca 110,05 mg
  • Jern, Fe 4,58 mg
  • kostfibre 6,73 g
  • Sukkerarter, ialt 5,93 g
  • tilsat sukker 0 g
  • Cholesterol 507,13 mg
  • D-vitamin 1,95 μg
  • Vis alle >>

Energifordeling

Protein
 
17%
Kulhydrat
 
33%
Fedtenergi
 
47%

Karakteristika

  • Fedtenergi 47%
  • B12-vitamin 110% af ADI